Neymar gjorde hattrick i 4–2-segern mot Peru.

Han passerade Ronaldo och har nu bara Pelé före sig som landslagets bästa målskytt genom tiderna.

Brasilien har fått en drömstart på det sydamerikanska VM-kvalet.

5–0 mot Bolivia i Sao Paolo följdes upp med 4–2 mot Peru i Lima.

Efter hemmanationens tidiga ledningsmål satte Neymar både 1–1 och 3–2 på straffar, den 28-årige Paris Saint-Germain-spelaren fastställde sedan slutresultatet 4–2 i den 94:e minuten.

Neymar är nu uppe på 64 mål landslagsmål för Brasiliens herrlandslag, med hattricket passerade han Ronaldo på 62 mål.

Hyllade förebilden

I firandet hyllade Neymar den nu 44-årige Ronaldo genom hålla upp nio fingrar i luften för hans förebilds tröjnummer (i Barcelona, Real Madrid, Inter, PSV Eidnhoven, Corinthians och Cruzeiro, i Milan fick han 99), efteråt skrev Neymar på twitter ”All min respekt för dig fenomeno”.

Framför sig i skytteligan genom tiderna för herrlandslaget har han nu bara den brasilianske fotbollslegendaren Pelé på rekordet 77 mål.

– Det är orättvist att göra jämförelser mellan Neymar och Pelé, varje generation har sina egna meriter. Ronaldo var extraordinär, Rivaldo var extraordinär, Romario och Bebeto likaså, alla har sin egna tid, säger Tite.

”Bågen och pilen”

Den brasilianske förbundskaptenen strödde lovord över Neymars utveckling som fotbollsspelare.

– Det jag kan säga är att Neymar har det oförutsägbara. Han är bågen och pilen, han är spelaren så både skapar och tar chanser. Och han blir bättre och bättre, och mer mogen. Han har förmågan att ta bollen till de mest relevanta områdena på planen och använder sin kreativitet därifrån. Han leker inte med bollen, han dribblar för att skapa farligheter och sätta försvararen i obalans, säger Tite.

Everton-spelaren Richarlison gjorde 2–2-målet i den 64:e minuten framspelad av Liverpool-spelaren Roberto Firmino.

I Brasiliens damlandslag är 34-åriga Marta uppe på hela 117 mål.

’Starka favoriter

Brasilien och Argentina toppar nu det sydamerikanska VM-kvalet med sex poäng vardera efter två omgångar, Argentina vann den svåra bortamatchen mot Bolivia i La Paz med 2–1 på tisdagskvällen svensk tid.

Argentinarna hade problem med den höga höjden och flera spelare fick syrgas vid sidlinjen, Lionel Messi hade en mer defensiv roll än normalt. Det var första gången sedan 2005 som Argentina vann i Bolivia.

I natten till onsdag svensk tid vann också Paraguay med 1–0 mot Venezuela i Merida och Ecuador med 4–2 mot Uruguay i Quito.

Chile–Colombia spelade 2–2 i en underhållande match i Santiago de Chile, Alexis Sanchez gav hemmanationen ledningen med 2–1 i den 41:a minuten och sedan dröjde det ända till den 91:a minuten innan 34-årige Falcao kunde kvittera.

<div data-tipser-pid="5f7eda85502c4e00015f05d8" data-tipser-view="compact"></div>