Klart: Ödegaard lånas ut till Arsenal

Av: Felix Tornberg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Nu är det klart.

Real Madrid lånar ut Martin Ödegaard till Arsenal.

Det presenterades under onsdagen.

Det har ryktats ett tag. Den norske stortalangen Martin Ödegaard skulle till Arsenal. Under onsdagen blev det också klart, vilket meddelades på klubbens Twitter.

”Det känns grymt att vi har säkrat att Martin kommer till oss till slutet av säsongen. Martin är såklart en spelare som vi alla känner till väldigt väl, och trots att han fortfarande är ung har han spelat på toppnivån under en längre tid. Martin kommer att bidra med offensiva möjligheter och vi är alla exalterade över att få in honom i våra planer från nu till maj”, säger Arsenals tränare Mikel Arteta till klubbens hemsida.

I klubben kommer Ödegaard att bära tröja nummer 11. Enligt brittiska, och trovärdiga, The Times kostar lånet Arsenal totalt strax under 30 miljoner svenska kronor. Detta då Real Madrid får motsvarande 20 miljoner kronor, och norrmannen har rätt till en veckolön på 430 000 kronor i runda slängar.

Enligt tidningen finns det inte en köpoption för Arsenal inbakat i lånedealen.

Ryktades till Alexander Isaks klubb

Den 22-årige offensiva mittfältaren tillhör fortfarande Real Madrid, som han anslöt till som 16-åring. Detta efter att ha debuterat som 15-åring i norska högstaligan och dragit hela världens ögon till sig. Vid samma ålder blev han också den yngsta någonsin att representera Norges A-landslag, när han debuterade i en träningsmatch 2014 mot Förenade Arabemiraten.

Under sin tid i Real Madrid har han fått snålt med speltid, och haft svårt att vinna tränare Zinedine Zidanes förtroende. Därför han lånats ut vid tre tidigare tillfällen.

Ödegaards senaste utlåning var till Alexander Isaks Real Sociedad, där han imponerade stort. Under en längre tid pekade allt mot en återkomst till klubben, men de senaste dagarna har diskussionerna uteslutande handlat om Arsenal.

I Arsenal blir Ödegaard lagkamrat med bland annat Dani Ceballos, som även han är utlånad från Real Madrid.

Arsenal vann under tisdagen mot Southampton, och avancerade till en åttondeplats i Premier League-tabellen. Med Ödegaard i laget är planen nu att klubben ska lyfta än mer.

Åtminstone till maj månad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.