Hattricksskytten om drömträffen: ”Lite av ett turmål”

Publicerad 2021-03-13

Hammarby fortsätter att imponera under försäsongen.

Likaså Emilia Larsson.

Mittfältaren slog till med ett hattrick inom loppet av blott 20 minuter. Och framförallt ett av målen var något alldeles extra.

– Ett misslyckat inlägg, säger en ärlig hattrickskytt till Sportbladet efter 3–0-segern borta mot Kif Örebro.

Hammarby, nykomling i damallsvenskan 2021, har imponerat med idel segrar under försäsongen.

När svenska cupen inleddes under lördagen så var det för första gången upp till bevis i tävlingssammanhang för Hammarby, när damallsvenska kollegan Kif Örebro på bortaplan stod för motståndet.

Och Hammarbys fina försäsongsform skulle fortsätta – kanske framförallt Emilia Larssons.

Den Östergötlandsfostrade yttern har redan visat god målform tidigare under försäsongen.

Och god målform skulle hon visa under lördagen i Örebro också – milt uttryckt.

22-åringen slog till med ett äkta hattrick – när hon på egen hand sköt Hammarby till en tremålsseger i gruppspelspremiären.

– Vi gör en jättebra match. Sedan är det lite bitar vi fortfarande behöver jobba med, säger matchhjälten när Sportbladet ringer upp efter matchen.

Ärlig hattricksskytt

Målskyttet inleddes i inledningen av andra halvlek med en välriktad frispark från distans som gav 0–1 på tavlan.

– Jag tänker väl att det är ett sådant läge jag gillar. Jag testade och det gick bra, säger Larsson.

Om 0–1-målet var vackert så var dock 0–2-målet vackrare. Men...

– Det var ett misslyckat inlägg.

Men det kan du ju inte erkänna?

– Haha, det tycker jag ändå. Jag såg att Ellen (Wangerheim) stod helt ren. Men den gick hela vägen. Det är lite av ett turmål, säger Larsson om distansdrömträffen från snäv vinkel.

0–3, och ett fullbordat hattrick, kom som ett brev på posten i minut 71. Ett mål som också fastställde slutresultatet.

Bra utgångsläge att gå vidare?

– Det är klart det är vår målbild. Vi försöker vinna allt vi ställer upp i.

Även Djurgården fick en drömstart på 2021 års cupgruppspel. Och vinternyförvärvet Hayley Dowd fick en drömstart på tävlingsmatchandet i Djurgården.

Inte ens tio minuter hade passerat i mötet med Uppsala innan amerikanskan, ny för säsongen från elitettan och Morön, kliniskt placerade in 1–0. Och då hade hon dessutom noterats för en stolpträff också tidigare i matchen.

Hanna Ekengren, Rachel Bloznalis och Linda Motlhalo såg därefter till att också skriva in sig i målprotokollet under matchens gång, vilket gav en komfortabel 4–0-seger på Stadshagens IP.

På tal om anfallsnyförvärv så hade även Kristianstads isländska talang Sveindis Jane Jonsdottir en fin lördag. 19-åringen gjorde två av fyra mål när Kristianstad avfärdade Alingsås på bortaplan med 4–0.

En 4–0-seger (ett någorlunda genomgående resultat denna cuplördag) blev det även för Umeå borta mot Morön.