Oavgjort – efter straff i slutminuterna

Publicerad 2020-09-27

Newcastle fick en straff i slutminuterna, och lyckades därmed få med sig en poäng från matchen mot Tottenham.

Det fick José Mourinho att storma ut och in i omklädningsrummet.

– Jag har ingen kommentar om det, säger en irriterad Tottenham-tränare efter slutsignalen.

Newcastle kvitterade efter en straff på stopptid.

Straffen kom efter en VAR-granskning, där både en offside- och en handssituation granskades. Offsidesituationen var en millimeterfråga, där Newcastles Andy Carrolls huvud bedömdes vara precis på rätt sida.

Då granskades även situation där Eric Dier lyfte armarna i ett hopp, och fick bollen på överarmen. Med den nya handsregeln är det straff, och lagen fick dela på poängen, då straffen gick i nät och slutresultatet skrevs till 1–1.

Londonklubben hade annars full kontroll över spelet, i princip hela matchen igenom. De kom till många avslut, men bara ett gick i mål. Lucas Moura petade in bollen under första halvleken, och den uddamålsledningen var alltså nära att hålla i sig resten av matchen.

Situationen där Andy Carroll var precis på rätt sida.

”Ger hellre pengar till välgörenhet”

Tottenhams tränare José Mourinho var inte nöjd med matchavslutningen och stormade ut till omklädningsrummet efter straffen.

– Jag ger hellre mina pengar till välgörenhet, än till fotbollsförbundet för att jag får böter, så jag har ingen kommentar om situationen, säger Mourinho i Viaplays sändning efter matchen.

Heung-Min Son stod för ett skott i stolpen och ett i ribban under första halvlek, men inför andra blev han utbytt. Han lyckades alltså inte utöka målskörden för säsongen, som är på fyra mål efter första matchen.