Alexander Isak satte första La Liga-målet

Av: Erik Karlsson, Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Alexander Isak fick se anfallskonkurrenten Willian José sätta två mål i första halvlek.

I andra byttes han in – och svarade upp med sitt första La Liga-mål.

– Klart det var en lättnad, jag är otroligt glad, säger Isak till Sportbladet.

Alexander Isak och Willian Jose slåss om Imanol Alguacils förtroende från start i Real Sociedad. Isak startade när man besegrade Atletico Madrid senast men när Real Sociedad åkte till Barcelona för att möta Espanyol fick svensken sitta vid sidan vid avspark.

Och Willian Jose tackade för förtroendet genom att göra både sitt första och andra mål för säsongen i första halvlek.

1–0 var en kylig chipp från högerläge och 2–0 var ett enkelt avslut i öppet mål i ett anfall där Martin Ödegaards yttersida i djupled var den stora ögonöppnaren.

Självmål skapade nerv

Alexander Isak bytte med tvåmålsskytten efter 65 minuter och fick se lagkamraten Joseba Zaldua göra självmål och skapa nerv i matchen.

Men i 75:e minuten var det dags för Isak att göra avtryck. Svensken bröt en slarvig passning i Espanyols backlinje och satte av mot mål från mittplan. Och från vänstervinkel avslutade han med ett vänsterskott i bortre gaveln till 3–1.

– Jag tänkte inte så mycket. Jag såg att der fanns mycket yta framför mig och kunde bara köra rakt rakt fram. Jag visste att jag hade farten med mig och det gick vägen den här gången, säger Isak om målet.

Hur var känslan när första målet i La Liga satt?

– Klart det var en lättnad. Det har gått några matcher ändå och jag hart haft en del speltid. Jag är otroligt glad. Först och främst för att vi vann men också att jag kunde bidra med ett mål i dag.

”Vi är inte överraskade”

Alexander Isak skapade ytterligare ett hett läge efter ännu en bollstöld men i valet och kvalet mellan avslut ur svår vinkel och passning blev det inget av det och chansen rann ut i sanden.

3–1-segern räcker dock gott för Real Sociedad som i och med segern är uppe på tio poäng och en tredjeplats, på samma poäng som ledande Granada.

– Jag skulle inte säga att vi är överraskade. Vi vet att vi har mycket potential i laget. Vi är väldigt nöjda med starten.

Hur känns det för egen del?

– Det känns bra. Det känns som jag kommer in i det mer och mer. Jag har fått mycket speltid nu i början och hunnit sätta avtryck. Just nu njuter man, säger Alexander Isak.

1 av 3 | Foto: pressinphoto / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.