Real Madrid förnedrat av rivalen i natt

Publicerad 2019-07-27

Två nya spanska huvudstadsprojekt – men enbart ett verkar bevisligen fungera redan på försäsongsstadiet.

Real Madrid förnedrades fullkomligt i New Jersey.

– När vi spelar så här mot en rival som Real Madrid är det ännu mer speciellt, säger Atlético Madrid-anfallaren Joao Felix i Strives sändning efter segern med 7–3 (!) mot lokalrivalen.

Det var två Madridlag som spenderat friskt med pengar under sommaren som skickade ut sina prototyper i det första Madridderbyt någonsin på utomeuropeisk mark.

För att uttrycka det milt var det ett av projekten som såg ut att ha kommit väldigt mycket längre i försäsongsförberedelserna.

Total överkörning

Klockan hade inte ens nått en minut när den 1,3 miljarder kronor dyra tonåringen João Felix spelade fram veteranen Diego Costa, som via Sergio Ramos fot placerade in 1–0 för Atlético.

Den scenen var något man fick vänja sig vid under den första halvleken, där Real Madrid-försvaret läckte som en pastasil och Atlético-anfallet frodades.

5–0 (!) för ”Los Rojiblancos” i halvtid var välförtjänt.

Som om inte det räckte så slank även 6–0 i början av den andra halvleken när Diego Costa, återigen framspelad av en spelsugen och livsfarlig João Felix, satte sitt fjärde mål i matchen.

Bråk och utvisningar

Diego Costa som senare vid ställningen 6–1 skulle bli utvisad efter att ha tappat humöret fullständigt när han och Real Madrid-backen Dani Carvajal, som även han fick rött kort, hamnade i handgemäng.

Några minuter efter bråket och utvisningarna satte Vitolo Atletis sjunde mål i matchen.

Real Madrids dubbla reduceringar i slutminuterna blev blott en protokollfråga – för förnedringen var ett faktum sedan länge.

”Inte orolig”

– Vi kom in helt fel i matchen. En svår match där vi kom in helt fel. Vi saknade allt, framförallt intensitet, som är ett måste på den här nivån, säger Madridtränaren Zinedine Zidane efter storförlusten enligt spanska AS.

Han var dock, trots den iögonfallande kollapsen, inte orolig för fortsättningen.

– För oss var det här en träningsmatch, det var det inte för Atlético. Jag är övertygad om att vi kommer göra bra saker den här säsongen och att vi kommer få se det snabbt.