1–0 City efter jättetavla av Real Madrid

Publicerad 2020-08-07

Manchester City har fått en drömstart i Champions League.

Detta efter en jätteblunder av Real Madrids mittback.

Manchester City leder nu med 3–2 totalt, 2–1 i första mötet som spelades i februari, i åttondelsfinalen mot Real Madrid. Mindre än tio minuter var spelade när Raheem Sterling utnyttjade gästernas misstag.

Mittbacken Raphael Varane passade snålt med målvakten Thibaut Courtois, Gabriel Jesus pressade högt med resten av laget och kunde sno bollen från fransmannen. Jesus behövde bara ge bollen till Sterling som petade in 1–0 till City. Engelsmannens 100:e mål för klubben i alla tävlingssammanhang.

Efter knappa halvtimmens spel kvitterade Real där Karim Benzema nickade in bollen på Rodrygos inlägg. Men i andra halvlek räckte inte ett mål till längre för Real Madrid.

För återigen var det Varane bjöd City på målet. Mittbacken skulle nicka hem till Courtois, nicken var för lös, Jesus högg och satte 2–1 City.

2–1 i kväll och 4–2 till Manchester City, Champions League-åttondelsfinalen pågår.

Två straffmål

Precis som åttondelen mellan Juventus och Lyon. Där fransmännen nu är på väg att slå ut italienska storlaget. Från straffpunkten ordnade Memphis Depay öppningsmålet i returen.

Just Depay var sedan den som i slutet av första halvlek orsakade en straff, domaren tyckte holländarens arm var för långt ifrån kroppen när Depay stod i muren. Cristiano Ronaldo sköt från elva meter och kvitterade för kvällen, 1–1.

Som i inledningen av andra halvlek Juve-ledning. Och vem annars än Ronaldo blev målskytt, med vänstern dundrade in 2–1 till de svartvitrandiga.

Juventus måste nu göra ett mål till för att gå vidare till kvartsfinal, 2–2 totalt just nu där har fördel av bortamål.