Motorstopp i Degerfors: ”Pissigt”

Publicerad 2020-08-29

Halmstad gick vinnande ur striden i superettans toppmöte mot Degerfors.

Inte ens serieledaren kunde rå på superettans bästa försvar.

Halmstad höll nollan för tionde gången i år och slog Degerfors med 2–0 på bortaplan. Halvvägs genom säsongen ligger lagen på samma poäng.

– En oerhört viktig match, säger lagkaptenen och målskytten Andreas Johansson.

Degerfors har drabbats av lite klassiskt grus i maskineriet. Efter att ha dominerat superettan i 13 omgångar har man två tunga matcher bakom sig. Den tappade poängen borta mot Akropolis i förra omgången följdes upp av 0–2 mot tabelltvåan Halmstad hemma på Stora Valla.

– Det är pissigt, säger Degerfors Victor Edvardsen till Dplay.

– Det är återigen en dålig första halvlek av oss, där vi låter dem göra 0–1. Och så får vi jobba i uppförsbacke igen. Jag är så jävla trött på det.

Veteranen säkrade segern

Halmstads ledningsmål gjordes av Thomas Boakye som stötte in ett fint inlägg från Samuel Kroon i den 19:e minuten. Och när HBK väl tar ledningen brukar det bli tufft för motståndarna. Inför matchen hade laget bara släppt in åtta mål på 14 matcher, och den statistiken bara förstärktes.

I andra halvlek tryckte Degerfors på rejält, men i stället för en kvittering satte Andreas Johansson 2–0 på en hörna i den 73:e minuten. Många hemmachanser följde under sista kvarten men Halmstad och målvakten Malkolm Nilsson stod emot.

”Han gör en fantastisk match”

– Vi gör en bra bortamatch. Vi får till ett ledningsmål och andra halvlek blir en krigarinsats. Men Degerfors spelar bra. Vi håller vår tionde nolla för säsongen, men i dag har vi lite flyt och vår målvakt Malkolm gör en fantastisk match, säger Andreas Johansson till Dplay.

Degerfors får chans till revansch inom kort. Lagen möts igen redan i nästa omgång, måndagen den 7 september i Halmstad.