Publicerad 2019-10-23

Först brände han ett jätteläge direkt efter att ha blivit inbytt.

Michy Batshuayi skulle dock revanschera sig – och skicka Chelsea till tre blytunga poäng borta mot Ajax i Champions League.

Tre poäng blev det även för en födelsedagsfirande Emil Forsberg.

Det såg länge ut att bli mållöst i Amsterdam mellan Ajax och Chelsea. Må så vara att Ajax hade en boll i nät i den första halvleken (som dömdes bort efter VAR-gransking för en knapp offside).

Särskilt kändes det som att 0–0 skulle stå sig när inhoppande Chelseabelgaren Michy Batshuayi sköt högt över när han fick ett superläge i minut 73, bara två minuter efter att ha ersatt Tammy Abraham på topp.

Men Batshuayi skulle få det sista ordet till slut.

Ribba in

I minut 86 hittade ett lågt inspel in till 26-åringen som hittat en omarkerad yta i straffområdet.

Han sköt högt den här gången också – men ribba in i stället för över.

0–1-resultatet i Nederländerna gav Chelsea tre poäng, vilket innebär att de ligger på samma poängantal som just Ajax i toppen av grupp H i Champions League.

Födelsedagsseger för Forsberg

I grupp G tog Emil Forsbergs Leipzig också tre viktiga pinnar, via en 2–1-seger hemma mot Zenit S:t Petersburg. Emil Forsberg spelade hela matchen men hittade inte in i målprotokollet. Han var dock belåten ändå.

– Det var en bra match, särskilt i andra halvlek. Då gjorde vi det vi hade bestämt. Min födelsedag kunde inte varit mycket bättre, säger den nyblivne 28-åringen till Leipzigs officiella Twitterkonto.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se