Stjärnans hem genomsöktes av skattemyndigheter

Publicerad:
Iker Casillas.
Foto: TT
Iker Casillas.

FOTBOLL

Den förre Real Madrid-målvakten Iker Casillas, 38, kandiderar till ny ordförande i spanska fotbollsförbundet.

Han utreds också i samband med en stor skattefuskutredning.

Stjärnans hem genomsöktes under onsdagen – precis som flera av Portugals främsta fotbollsklubbars kontor.

Det var under onsdagsmorgonen som den portugisiska skattemyndigheten slog till med flera husrannsakningar med portugisiska fotbollsklubbar och fotbollsprofiler som mål. Detta i en del av en utredning under kodnamnet ”Offside”, där skattefusk inom portugisisk fotboll utreds.

Enligt spanska AS så fick bland annat de tre största klubbarna i landet, Porto, Benfica och Sporting Club, samtliga besök från skattemyndigheterna. Likaså stjärnagenten Jorge Mendes hem genomsöktes.

Och även den förre Portomålvakten Iker Casillas.

”Varit tillmötesgående”

Casillas, som främst är känd för sin tid i Real Madrid, har via sociala medier bekräftat att hans hem genomsökts av myndigheter under onsdagen.

”Denna morgon så kom den portugisiska åklagarmyndigheten till mitt hem i Porto, precis som de besökte 76 andra hem tillhörande sportprofiler, spelare och klubbar, för att be om att få titta på papper. Jag har varit tillmötesgående. Transparens är en av mina principer”, skriver Casillas på Twitter.

Casillas, som nyligen ställt skorna på hyllan, kandiderar för tillfället till att bli ny ordförande i det spanska fotbollsförbundet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.