Publicerad 2020-07-11

Tredje raka straffen.

Ny trepoängare.

Real Madrid närmar sig första ligatiteln på tre år.

Hemma mot kontraktskämpande Alavés såg anfallaren och tillfällige lagkaptenen Karim Benzema till att Real Madrid nu är två vinster från att bli spanska mästare. Med mål och assist i 2–0-segern.

På Alfredo di Stéfano-stadion förvaltade han straffen Real Madrid tilldömts efter dryga tio minuters spel när vänsterbacken Ferland Mendy fällts, Benzema sköt till höger om Roberto Jiménez som slängde sig åt fel håll.

Real Madrid har nu fått en straff i tre raka La Liga-omgångar, något som inte inträffat sedan 2006.

Andra hemmamålet i matchen kom tidigt i andra halvlek. Brassen Rodrygo spelade fram till en djupledslöpande Benzema, och medan motståndarbackarna vinkade för offside, höll fransmannen undan närmsta försvarare och passade i sidled till Marco Asensio. Som efter keeperns misslyckade försök att bryta framspelningen med utsträckt arm, kunde peta in 2–0 till Real Madrid.

Assisterande domaren vinkade för offside, men efter videogranskning godkändes målet då det visade dig att Benzema var på rätt sida om sista försvarare.

2–0-vinst, åttonde raka, för Real Madrid som med tre matcher kvar att spela leder La Liga med fyra poäng ner till tvåan och rivalen Barcelona. I nästa omgång mot Granada får tabellettan tillbaka ordinarie lagkaptenen Sergio Ramos som satt på läktaren på grund av avstängning.

Real Madrids kommande motståndare förlorade Alexander Isaks Real Sociedad mot på fredagskvällen. Isak satt för första gången för säsongen på bänken under en hel match, och fick därifrån se sitt lag komma ikapp från 0–2-underläge – men sedan i den 88:e minuten sänktes Real Sociedad av Domingos Duarte som satte avgörande 3–2.