Så firade Liverpoolsupportrarna i natt

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Liverpool var vaket i natt.

Och tusentals supportrar firade titeln de väntat på i 30 år.

– Titeln tillägnad dem, säger tränare Jürgen Klopp.

Hemmaarenan Anfield blev den självklara samlingspunkten när runt 2 000 Liverpoolsupportrar samlades för att dela glädjen över klubbens första ligatitel sedan 1990. De vrålade, de sjöng, de dansade och en klättrade upp och satte sig på statyn av Bill Shankly som står utanför arenan.

– Att äntligen vinna är mer en lättnad än någonting annat, säger 48-årige supportern Charlie Cooper.

– Det är fantastiskt, vi har äntligen vunnit, säger 65-årige David Taylor.

Spelarna och ledarna som såg till att klubbens ligatitelväntan är över följde Chelseas seger mot Manchester City – som gjorde att Liverpool blev mästare i kavaj – på Formby Halls golfklubb. Och när slutsignalen ekade på Stamford Bridge utbröt ett efterlängtat jubel.

– Jag har inga ord, jag har inte väntat i 30 år, men det är en lättnad efter den här perioden när ingen riktigt visste vad som skulle hända. Att veta hur mycket Kenny (Dalglish) har stöttat oss, det här är till dig. Han har väntat i 30 år, och det här är till Steven (Gerrard) med. Killarna beundrar er och det är enkelt att motivera laget tack vare er fina historia, säger tränare Jürgen Klopp.

– Den här titeln är tillägnad alla våra supportrar.

Många av dem som hade tagit sig till Anfield i natt bar ansiktsmasker, poliser befann sig på plats men gjorde inga försök att sprida ut supportrarna som enligt rapporterna ska ha agerat fridsamt.

”Måste förhindra dödsfall”

– Majoriteten av supportrarna har insett att det nu inte är läge att samlas och fira. Det ska staden ha stor kredd för, säger assisterande polischefen Rob Candle och fortsätter.

– Vi förstår att personer känner sig överlyckliga för att Liverpool säkrade första ligatiteln på 30 år. Det kommer en tid när supportrar kan återvända till Anfield för att hylla spelarna. Under de närmaste dagarna uppmanar vi supportrar att fira försiktigt med personer i sina hushåll. Merseyside har påverkats oproportionerligt mycket av coronaviruset och vi måste göra allt vi kan för att förhindra ytterligare fall och dödsfall.

1 av 5
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.