Real Betis cupmästare efter straffar

Publicerad 2022-04-24

Avgörandet föll nästan en timme efter midnatt.

Sedan fick Real Betis jubla över sin första titel på 17 år efter en straffläggning.

Den 19-årige talangen Yunus Musah blev syndabock för Valencia.

De största giganterna var utslagna när det var dags för final i spanska cupen – Copa del Rey.

I stället var det Real Betis och Valencia som gjorde upp om titeln på Estadio de la Cartuja i Sevilla.

Chansrik andra halvlek

”Hemmalaget” Real Betis fick en drömstart.

Med en stenhård nick såg Borja Iglesias till att Real Betis ledde med 1–0 efter tio minuters spel och laget hade ett spelövertag i den första halvleken.

Men trots det och ett stolpskott fick Valencia med sig 1–1 in i halvtidsvilan eftersom Hugo Duro löpte sig fri och elegant chippade in kvitteringen.

I inledningen av andra halvlek tog Valencia sedan över helt och var nära att ta ledningen ett par gånger om. Men spelet jämnade ut sig och båda lagen hade bud på ett segermål innan klockan tickade upp till 90 minuter.

Finalen avgjordes på straffar

Det blev dock inget avgörande under ordinarie tid och matchen gick till både förlängning och straffar och cuptiteln fick delas ut långt efter midnatt.

I straffläggningen slogs idel säkra straffar innan Valencias 19-årige amerikan Yunus Musah klev fram i den fjärde omgången. Tyvärr för hans och Valencias del gick hans straff både över och utanför och Juan Miranda kunde sedan skjuta hem Copa del Rey till Real Betis.

Cuptiteln är den första titeln som Real Betis vinner sedan man tog hem samma cup 2005. Likt den gången fanns lagkaptenen Joaquín med på planen och 40-åringen gjorde även ett av målen i straffläggningen.