Hoppet lever för Chelsea efter Girouds drömbyte

Publicerad 2018-04-14

Chelsea såg länge ut att förlora den viktiga matchen mot Southampton – då bytte de kungsblå in fransmannen Olivier Giroud.

Det visade sig bli ett genidrag.

Anfallaren gjorde två av målen när Chelsea vände från 0–2 till 3–2.

– I fotboll måste man hela tiden bevisa sig själv. I dag gjorde jag det, säger han.

Det har varit en tuff säsong för de regerande engelska mästarna Chelsea.

Antonio Conte och hans mannar har inte lyckats bibehålla den fina formen från fjolårssäsongen, utan har fått kämpa precis under topp fyra-platserna i ligatabellen.

Mot Southampton såg Londonlaget länge ut att gå mot säsongens tionde förlust i ligan, men efter en mäktig vändning under de sista 20 minuterna lever nu plötsligt Chelseas Champions League-hopp.

Nyförvärvet imponerade

Sydkustlaget Southampton inledde starkast och efter en kraftfull löpning längs vänsterkanten kunde Ryan Bertrand hitta in till Dušan Tadić som gjorde 1–0. En dryg timme in i matchen utökade den polske mittbacken Jan Bednarek hemmalagets ledning.

Få trodde nog då att Chelsea skulle orka resa sig igen.

Men den franske forwarden Olivier Giroud – som bytte från Arsenal till Chelsea i januari – ville annat.

Han nickade först in 1–2 efter 70 minuter, såg Eden Hazard kvittera fem minuter senare och smällde sedan in 3–2 med tio minuter kvar av matchen.

– De behövde en kombinationsspelare, de behövde Girouds erfarenhet. Någon som är på plats hela tiden, både i straffområdet och utanför, och det gav utdelning, säger Bojan Djordjic i Viasat-studion.

– Han ger dig alternativ hela tiden. Jag är imponerad av hans inhopp.

”Måste bevisa sig själv”

Matchhjälten, som gjorde sina första Premier League-mål för klubben, var lättad efter slutsignalen.

– Jag har försökt så många gånger att sätta den, men ibland har jag missat eller haft oskärpa i skotten. I fotboll måste man hela tiden bevisa sig själv. I svåra lägen måste man visa karaktär och komma tillbaka starkare. I dag gjorde jag det, säger han till Sky Sports.

Segern innebär att Chelsea har sju poäng upp till Tottenham och Liverpool – med fem matcher kvar att spela. Southampton ligger för tillfället på 18:e plats, och riskerar nedflyttning.