Gjorde mål för sjätte ligamatchen i rad

Publicerad 2016-02-20

Zlatan Ibrahimovic bakom allt i PSG:s vinst

Zlatan Ibrahimovic slutar inte producera.

I Paris Saint-Germains 4-1-vinst mot Reims blev det två nya mål – och två målgivande passningar.

På 21 ligamatcher har svensken nu gjort osannolika 23 mål och tio assist.

Zlatan Ibrahimovic är i en makalös målform. Ikväll visade han att den på intet sätt sviktar.

I ligan har han varit helt dominant och efter två nya mål och två assist hemma mot Reims toppar han inte bara skytteligan i överlägsen stil med sina 23 mål. Nu är han även i topp, tillsammans med Angel di Maria, i assistligan med sina tio målgivande passningar.

– En bra vinst. Vi närmar oss trofén, säger Zlatan i appen.

Läcker första assist

Redan tolv minuter in i matchen stod Ibrahimovic för en läcker assist fram till Gregory van der Wiels 1-0 och strax innan halvtidsvilan satte han själv 2-1 – med perfekt tajmning.

Bortalaget hade nämligen tidigare lyckats kvittera och fått huvudstadslaget i gungning.

Zlatans mål innebar att han nu gjort mål i sex raka ligamatcher för PSG vilket är en tangering av hans eget personliga rekord.

Delaktig i alla mål

Förutom det gav 34-åringen nytt liv i PSG som fick in ytterligare ett mål innan paus, bara minuten senare. Och visst var det Zlatan själv som på nytt assisterade fram till målet. Edison Cavani, som efter Champions League-målet mot Chelsea fått förtroende från start, tog vara på svenskens fina pass och satte snyggt 3-1.

– Det kändes bra i dag. Jag gör mitt jobb, precis som jag alltid gjort, säger anfallaren i sin app.

Ibrahimovic var inte klar där.

I den andra halvleken gjorde han sitt 23:e ligamål för säsongen när han satte 4-1 med drygt 20 minuter kvar. Målet skulle egentligen inte ha godkänts då svensken var tydligt offside.