”Skamligt och pinsamt”

Paret Lindelöfs dilemma inför EM-kvalet och Uniteds ligaspurt: Det känns omänskligt

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Nilsson Lindelöf är en stöttepelare i Manchester United och en av Sveriges viktigaste spelare inför kommande EM-kval.

Samtidigt ska 24-åringen snart bli pappa för första gången.

Nu ger fotbollsstjärnans fru Maja Nilsson Lindelöf en inblick i det ibland bisarra livet inom elitidrotten.

Andreas Granqvists eventuella frånvaro från fotbolls-VM blev en stor snackis när landslagets lagkapten väntade tillökning i familjen. Nu väntar ett liknande dilemma för Granqvists mittbackskollega i landslaget Victor Nilsson Lindelöf.

”Skamligt och pinsamt”

Lindelöfs fru Maja är gravid i vecka 36. Det innebär inte bara planering kring förlossningsväskor och transportsätt utan dessutom en översyn av hela fotbollsstjärnans schema.

”Faktumet att jag lever tillsammans med ett fotbollsproffs har slagit mig och det gör mig känslig och ledsen. Man får ofta höra att man är lite orolig att mannen inte ska vara hemma och att jaaa det är vad man har att förvänta sig som fru till en idrottsman, 'hinner han till förlossningen?' är en vanlig fråga som jag har insett nu är helt sjuk, att det ens är ett alternativ. Känns omänskligt. Det finns ingenting i världen som skulle vara viktigare än min förlossning av vårt barn och att det här ens är frågor vi behöver planera efter känns tufft för mig, finner ingen prestige i det överhuvudtaget och vill typ skjuta alla män i hela världen som har prioriterat någonting annat än att vara med sin fru på sin förlossning. Skamligt och pinsamt”, skriver Maja Nilsson Lindelöf på sin blogg.

Maja Nilsson Lindelöfs förlossning närmar sig, på sin blogg skriver hon om det ”omänskliga” i att behöva oroa sig för om hennes man Victor ska kunna vara med på förlossningen.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Maja Nilsson Lindelöfs förlossning närmar sig, på sin blogg skriver hon om det ”omänskliga” i att behöva oroa sig för om hennes man Victor ska kunna vara med på förlossningen.

”Mitt hjärta skulle gå sönder”

Victor Nilsson Lindelöf är en av engelska fotbollslaget Manchester Uniteds viktigaste spelare. I mars har Lindelöf nu dessutom, utöver ligamatcherna med United den 16 och 30 mars, även Sveriges EM-kvalmöten med Rumänen den 23:e och Norge den 26:e att tänka på.

I april väntar sedan ytterligare fem ligamatcher och dubbla kvartsfinaler i Champions League med United.

”Jag kan såklart ringa hit mamma eller en vän, men det handlar om att jag vill göra det här med Victor, min man och pappan till barnet, inte med någon annan. Skulle han inte vara med skulle mitt hjärta gå sönder”, skriver Maja Nilsson Lindelöf.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.