”Tror det här kan ha varit en läxa”

Uppdaterad 2011-07-26 | Publicerad 2011-07-25

City-stjärnan spexade bort friläget – byttes ut direkt

Han buades ut, kallades respektlös av kommentatorerna och blev sen utbytt och utskälld av tränaren.

I nattens träningsmatch mot Beckhams LA Galaxy fick Mario Balotelli storhetsvansinne – igen – när han kom fri med målvakten.

– Sånt här får inte hända, jag hoppas han förstår att han behöver uppföra sig bättre, säger Mancini.

Här ser ni när Mario Balotelli gräver sin Manchester City-grav ännu djupare. Stjärnan som nästan är mer känd för sina hyss än sina fotbollskonster skaffade sig i natt ännu fler plumpar i protokollet.

Ställningen var 1–0 till hans City i nattens träningsmatch mot LA Galaxy när ”Super-Mario” kom fri med målvakten och valde att snurra 180 grader och försökte klacka in bollen i farten. Men 2–0 uteblev när bollen gick klart utanför, och hans anfallspartner Edin Dzeko var inte den enda som blev uppretad av italienarens nya tilltag.

Ersattes av Milner – låste in sig i omklädningsrummet

Publiken buade, kommentatorerna rasade och tyckte att det var totalt respektlöst mot motståndarlaget LA Galaxy. Det hjälpte inte heller att han lite tidigare gjort Citys mål innan. City-tränaren Roberto Mancini lät inte heller vänta med en reaktion och kallade direkt upp James Milner från bänken som ersatte Balotelli efter en halvtimme spelad.

Balotelli kastade en vattenflaska i marken och tog av sig sin tröja när han kollade på resten av halvleken. Till andra halvlek kom han aldrig ut från omklädningsrummet.

”Kan sitta bredvid mig på bänken”

Mancini pekade och gormade ordentligt åt stjärnan när 20-åringen lämnade planen.

– Jag tror att det här kan ha varit en läxa. Sånt här får inte hända i ett starkt lag, säger Mancini om incidenten och fortsätter:

– Jag hoppas han förstår att han behöver uppföra sig bättre. I fotboll måste man alltid vara professionell och seriös, och det var han inte i den här situationen. Om du är seriös kan du spela 90 minuter annars kan du sitta bredvid mig på bänken, säger City-tränaren enligt AP.

Återstår att se hur stort tålamod han har med sin ”svåruppfostrade” landsman. Orden från stjärnans agent om att Balotelli blir kvar även nästa säsong med 2 000 procents chans kanske blir något reducerade efter nattens händelse.

Guidetti straffsumpare

Matchen då?

Ja den såg Joe Hart till att City vann med 7–6 på straffar (1–1 efter ordinarie tid). Hart som enligt rapporter ser ut att få ett nytt penningstint kontrakt när som helst på bordet, räddade först en straff och satte sedan den avgörande på egen hand.

John Guidetti byttes in i den 82:a minuten och hade chansen att avgöra matchen på Citys femte straff. Men 19-åringens straff var något för dåligt placerad och räddades.