Real Madrid slog ut Chelsea efter galet drama

Karim Benzema nickade Real till semifinal efter förlängning

Uppdaterad 2022-04-13 | Publicerad 2022-04-12

På väg mot ett ”mirakel”.

Men trots sensationell 3–0-ledning borta mot Real Madrid är Chelsea ute ur Champions League.

– Vi förtjänade att gå vidare, säger Chelseas tränare Tomas Tuchel efter dramat.

Läget såg hopplöst ut för Chelsea efter 1–3-förlusten hemma i London förra veckan, men returen i Madrid blev något helt annat.

Mason Mount chockade publiken på Santiago Bernabéu när han gav Chelsea ledningen redan i den 15:e minuten, och i inledningen av den andra halvleken nickade Antonio Rüdiger in 2–0.

Eftersom bortamålsregeln är avskaffad var det förlängningsläge redan då.

Och det blev till slut förlängning, men först efter ytterligare ett par mål...

VAR-drama

Marcos Alonso trodde att han hade gjort 3–0 till Chelsea i den 63:e minuten, men det målet VAR:ades – till stora protester – bort sedan bollen studsat upp på handen i upprinnelsen till målet.

”Den här handsregeln…”, skriver Ben Chilwell, som saknas på grund av skada, på Twitter.

”Jag vill såklart att Real ska vinna men det där är ett jävla skämt”, skriver före detta Blågult-mittfältaren Pontus Wernbloom.

Men 3–0-målet kom, i den 75:e minuten, inprickat av Timo Werner – och där och då var Chelsea på väg att göra ”det omöjliga”.

Men det sista ordet var inte sagt.

Karim Benzema hjälte för Real Madrid

I den 80:e minuten knorrade Luka Modrić in en fenomenal yttersida till brassen Rodrygo som volleysköt in 3–1 och tog matchen till förlängning.

Väl där var det – precis som i första mötet – Vinícius Júnior och Karim Benzema som klev fram och frälste Real Madrid.

Den förstnämnde spelade fram Benzema som nickade in det avgörande målet som tar Real Madrid till semifinal och som skickar Chelsea ut ur turneringen.

Dubbelmötet slutade alltså totalt 5–4 till Real Madrid.

– Helt otroligt. Det går knappt att beskriva den här matchen. Vi var döda när de gjorde 3–0, men vi gav inte upp. Vi fortsatte tro på det och visade enorm karaktär, säger Luka Modrić.

”Hade otur”

Efteråt var Chelseas tränare Tomas Tuchel förtvivlad.

– Vi hade otur. Vi förlorar den här matchen på grund av ren individuell kvalité från deras sida, kontringar och våra egna misstag. Det handlar om två misstag och det har man inte råd med mot ett lag som Real Madrid. Men jag tycker att vi förtjänade att gå vidare, säger han.

I semifinalen ställs Real Madrid mot vinnaren av Manchester City och Atlético Madrid. City har en 1–0-ledning att gå på inför returen som spelas nu på onsdagskvällen.