Uppdaterad 2021-09-29 | Publicerad 2021-09-28

Väntan är över.

Lionel Messi har nätat för PSG.

Han sänkte Manchester City i stormötet – med ett drömmål.

Den 11 augusti lämnade Lionel Messi sitt FC Barcelona för PSG. Men den första tiden i Paris har varit stökig. Superstjärnan har haft skadeproblem och bara spelat totalt 190 minuter i lagets åtta matcher.

190 mållösa minuter.

Men nu är väntan över.

Inför hemmapubliken på Parc des Princes – mot sin före detta tränare Pep Guardiola – kom det första målet.

Mängder av chanser

Idrissa Gueye hade dessförinnan gett PSG ledningen redan i den åttonde minuten. Därefter turades de båda storlagen om att rada upp högkaratiga målchanser. Men det dröjde till den 74:e minuten innan nästa mål kom.

Men det var värt väntan.

Drömanfall

Ett drömanfall avslutades med att Kylian Mbappé klackade fram Lionel Messi som i sin tur knorrade in 2–0 (slutresultatet) i Edersons vänstra kryss.

– Jag ville verkligen spela i dag. Jag håller fortfarande på att komma in i allt med lagkamraterna och laget. Målet idag var viktigt, säger Messi efteråt.

– I tjugo år har jag sett honom göra mål, för det mesta har jag lidit av det om det inte varit för Argentina. Nu är vi äntligen på samma lag, säger tränaren Mauricio Pochettino.

Detta var PSG:s första seger mot Manchester City. I de fem tidigare mötena hade City vunnit tre och två slutat oavgjort.