Real enkelt vidare till final i klubblags-VM

Publicerad 2023-02-08

Real Madrid vann semifinalen i klubblags-VM mot egyptiska Al Ahly.

Matchen slutade 4–1 för de regerande CL-mästarna – trots att Luka Modric brände en straff.

Spanjorerna fick en flygande start mot den afrikanska mästarklubben när man gick ifrån till en 2–0-ledning direkt i den andra halvleken efter mål av Vinicius och Valverde.

Men egyptierna gav inte upp och efter att Camavinga agerat klumpigt i eget straffområde i den 65:e minuten fick Ali Maaloul chansen från straffpunkten – och tog den.

Al Ahly hade sedan vittring på fler mål men lyckades inte få in kvitteringen. Istället fick Luka Modric möjligheten att avgöra på straff som tilldömts efter ett VAR-beslut. Men straffen var svag och Al-Ahlys målvakt räddade.

Någon vidare nerv blev det dock aldrig i matchens slutminuter.

Bara några minuter efter straffmissen satte nämligen först Rodrygo 3–1 efter ett snyggt klapp-klapp-spel med Marco Asensio. Och kort därefter fullbordade Sergio Arribas krossen fram till slutresultatet 4–1 för Los Blancos.

Därmed är Madrid-laget vidare till final i turneringen, där saudiska Al Hilal står för motståndet.