Låg under i halvtid – vägrade spela klart matchen

ÅFF-tränaren: ”Var bara att packa ihop våra väskor”

Publicerad:
Foto: Privat

FOTBOLL

Åtvidaberg ledde med 6–0 i halvtid.

Då vägrade Sleipner att spela vidare – lagets spelare låste i stället in sig i omklädningsrummet.

– Vi har aldrig varit med om något liknande, säger ÅFF:s tränare Pontus Hydén till Corren.

Ligacupsmatch på Östgötaporten.

Åtvidabergs U19-lag tryckte gasen i botten direkt under söndagens match och ledde med klara 6–0 när 45 minuter hade spelats. Då ville inte motståndarna, Sleipners U19-lag, vara med längre.

Hade tunt med folk

Laget kom aldrig ut till den andra halvleken – spelarna hade nämligen låst in sig i omklädningsrummet.

– Det var ganska odramatiskt egentligen. Vi spelade första halvlek lugnt och det var inga konstigheter i matchen. Vi gjorde dock mycket mål och det stod 6–0 i halvtid. Då meddelade Sleipners tränare att killarna låst in sig och inte vill vara med mer. Vi har aldrig varit med om något liknande, säger Åtvidabergtränaren Pontus Hydén till Corren, som uppmärksammat händelsen.

Sleipners tränare Alen Abdic förklarar att spelarnas beslut inte handlade om att domaren eller motståndarna skötte sig dåligt. De hade helt enkelt inte tillräckligt många spelare tillgängliga.

– Vi hade tunt med folk på grund av sportlov och en del skador. Vi fick ställa upp med fyra–fem spelare från U16-laget som hade spelat dagen innan. När vi dessutom fick ett rött kort och två skador innan paus kände vi att det inte var någon mening att spela mer. Vi hade tolv spelare totalt när matchen började, säger han.

”Var tråkigt för våra killar”

Trots att domarna föreslog att matchen skulle fortsätta med endast åtta spelare per lag valde Sleipner att inte genomföra matchen. Enligt Abdic var hans spelare för slitna.

Pontus Hydén betonar att han tycker att motståndarnas ledare gjorde allt de kunde för att få killarna att ändra sitt beslut, men att det helt enkelt inte gick.

– Domarna kommer ut till slut och säger att de ger upp med att försöka övertala spelarna. Det var bara för oss att packa ihop våra väskor och åka hem. Det var inte mer dramatiskt än så. Men så klart var det tråkigt för våra killar när vi har åkt iväg en söndag och inte får spela hela matchen, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.