”EM i fara för Kane”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

José Mourinhos skadeuppdatering väcker oro hos engelsmännen, Manchester United vet vem de vill ha i sommar och Burnleys hån mot Mikel Arteta.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

Harry Kane.
Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe
Harry Kane.

DAGENS SNACKIS

José Mourinhos presskonferens inför cupmötet med Southampton lämnade de engelska journalisterna i upplösningstillstånd (Daily Mail håller inte igen i sin rubrik, om man säger så). Anledningen är tränarens kommentar gällande Harry Kane. Anfallaren befinner sig just nu någonstans i Karibien för att rehabilitera sin skada på bästa sätt.

Mourinho hintar dock om att Kane troligtvis bara kommer spela två matcher innan EM drar igång i juni. Om ens det. Efter en lång paus svarade tränaren: ”Jag tänker mig dessa matcher (Leicester och Crystal Palace). Kanske är de viktiga för oss, för en fjärdeplats eller så. Då kanske han kan hjälpa oss. Hoppas jag”.

DAGENS (UNGA) STATISTIK

19 år och 102 dagar gammal. Liverpools startelva i returen mot Shrewsbury var - föga förvånande - den yngsta någonsin. Den slår till och med laget i ligacupmötet med Aston Villa på fingrarna (19 år och 182 dagar). Shrewsbury lyckades inte utnyttja faktumet att inte en enda ordinarie spelare fanns med och föll efter ett självmål. Därmed väntar Chelsea för Liverpool i nästa runda (troligtvis med några fler stjärnor).

DAGENS SILLY

Januarifönstret har knappt hunnit stänga men redan nu spekuleras det i vem Manchester United kommer värva i sommar. The Mirror hävdar att de har svaret – nämligen Jack Grealish.

Aston Villa-spelarens namn har nämnts ihop med James Maddison länge men den sistnämnde sägs börja tro att det är bättre att förlänga sitt kontrakt med Leicester. Inte minst eftersom Brendan Rodgers mannar ser ut att sluta högre upp i tabellen jämfört med United och därmed säkra en Europaplats.

En övergång för Grealish blir desto enklare att lösa (och billigare). Tidigare i veckan cirkulerade det uppgifter om att en annan offensiv mittfältare, Jesse Lingard, är på väg till Spanien (Atlético Madrid).

Foto: Clive Mason / Getty Images Europe
Jack Grealish.

DAGENS HÅN

Kommer ni ihåg hur Mikel Arteta beklagade sig över gräset på Turf Moor? Burnley har i alla fall inte glömt Arsenal-tränarens åsikter kring längden på gräset när de båda lagen möttes. Det tyckte Sean Dyches gäng tydligen var underhållande och beslutade sig för att skoja till det på sociala medier. Hur länge den nya omslagsbilden - som visar den exakta nivåskillnaden mellan en ”vanlig” gräsmatta och den på Turf Moor - låg uppe är oklart. Ett litet tag fick den vara med innan man bytte tillbaka till den gamla.

Burnley ändrade sin omslagsbild på Twitter till en som visar nivåskillnaden.

DAGENS CITAT

”Han gör vad styrelsen vill att han ska göra eller tillåter honom att göra. Och han gör vad reglerna tillåter honom att göra eller ej. Han gör som han vill” – José Mourinho på frågan vad han tyckte om faktumet att Jürgen Klopp inte närvarade vid returmötet mot Shrewsbury.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.