Sent straffmål räddade första segern för Östersund

Uppdaterad 2020-07-02 | Publicerad 2020-07-01

Självmål i första halvlek.

I andra vände Östersund till säsongens första seger efter en sen straff.

– Jag är väldigt glad för den första segern, det är en lättnad för laget, säger straffläggare Rewan Amin till DPlay.

Inför matchen i Kalmar var det snack om det nya hybridgräset. Och nog syntes det att underlaget var rivigt. Flera spelare fick blodiga sår på knäna av sanden i gräsmattan.

Men Östersunds spelare skakade snabbt av sig smärtan för plåster på såren blev säsongens första seger (2–1) efter sen sen straff.

Spelmässigt hade gästerna ett övertag från start, men Kalmar FF hotade på sina fasta situationer.

Det var också Kalmar FF som tog ledningen strax före paus via ett självmål. Skottet från Edvin Crona styrdes in av Östersunds Ludvig Fritzson. Domarteamet avvaktade då en Kalmarspelare var i offsideposition, men målet som endast gick på Östersundsspelaren, godkändes.

– Vi släpper in ett skitmål, sa Simon Kroon till DPlay i halvtid.

Kalmar-mål dömdes bort

Tidigt i den andra halvleken kvitterade Östersund. En påpasslig utspark av Östersunds målvakt Aly Keitas säkra fötter förvaltades av Rewan Amin, som hittade Simon Kroon. Han i sin tur slog en passning till Isak Ssewankambo som placerade ett säkert skott lågt till höger om Lukas Hägg-Johansson.

Kalmar FF hade en boll i mål i andra halvlek, men det dömdes bort för offside.

Segermålet kom på straff. Den förvaltade Rewan Amin, som var nervös men pricksäker.

– Jag var väldigt nervöst. Det var mitt första mål och det var en del press, säger han till DPlay efteråt.

Trots nerverna kände Amin sig säker på att sätta straffen.

– Jag var nervös men planen var snabb så jag tänkte att får jag bara tryck på bollen så skulle den sitta, säger han.