Alexander Isak låg bakom Real Sociedads seger mot Betis med ett succéinhopp.

Nu hyllas han stort.

– Jag tror han kommer bli en av våra största genom tiderna, säger experten Anders Andersson i C More.

I Sveriges träningslandskamp mot Ryssland förrförra veckan bröt Alexander Isak en tre månader lång måltorka.

– Det var så klart jätteskönt. Som ”striker” är det alltid skönt att göra mål, men visst var det lite extra skönt nu med tanke på situationen, sa han efteråt.

Väl tillbaka i ligaspelet borta mot Betis fick den svenske 21-åringen inleda på bänken till förmån för anfallskollegan Willian José. Först i den 69:e minuten, vid ledning 1–0 efter ett mål av Portu, fick Isak hoppa in.

Bakom två mål

Då dröjde det bara två minuter innan han rann igenom på en djupledslöpning och fixade fram en straff efter att ha blivit nedriven av Marc Bartra.

Mikel Oyarzabal tog hand och straffen och utökade ledningen till 2–0.

I den 88:e minuten låg Isak bakom ännu ett mål då han spelade fram Adnan Januzaj till 3–0, vilket blev slutresultatet.

Efter matchen hyllas Alexander Isak stort av experten och förre storspelaren Anders Andersson.

– Jag tror otroligt mycket på Alexander Isak. Jag tror han kommer bli en av våra största genom tiderna, säger Andersson i C More.

Ilska i Betis

I Betis-lägret var det rejält upprört eftersom man ansåg sig ha blivit berövat på en given straff. Inbytte anfallaren Antonio Sanabria fick sin tröja sönderriven i offensivt straffområde, men trots VAR-granskning blev det ingen straff.

Real Sociedad kliver i och med segern upp i (tillfällig?) serieledning. De har elva poäng efter sex spelade matcher. Bakom dem finns tre lag – Real Madrid, Getafe och Granada – på tio poäng och med en match mindre spelad.