Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-08-19

Ljungskiles bjudningar bäddar för hemmalaget

Här är bjudningarna som tar GIF Sundsvall närmare allsvenskan.

Ett sanslöst självmål och två misslyckade rensningar bäddade för norrlänningarna mot Ljungskile.

– Men vi är värda att vara i ledning. Vi skapar ju en hel del själva också, säger Sundsvalls Jonas Wallerstedt till TV4 Sport.

I fjol föll GIF Sundsvall ihop i slutet av säsongen och tappade sin allsvenska plats.

I år ser det inte ut att kunna hända – särskilt inte om motståndarlagen är lika givmilda som Ljungskile har varit under den första halvleken på Norrporten Arena.

Efter en dryg halvtimme misslyckades Ljungskiles högerback David Durmaz att rensa bort en boll i eget straffområde. GIF:s toppforward Aziz Corr Nyang högg direkt och rullade in 1–0.

Noble chanslös

Fyra minuter senare drog Giffarnas Billy Berntsson till från distans.

Bollen letade sig in i Ljungskiles straffområde och Aleksandar Kitic skickade bort den – i eget mål.

Självmål brukar vara vackra, och Kitics variant var inget undantag.

Snedträffen tog bollen i en vacker båge rakt upp i krysset förbi en chanslös Nick Noble i bohuslänningarnas mål.

Men gästernas oflyt stannade inte där.

När Ljungskile jagade en reducering i andra halvlek misslyckades backen Mattias Carlsson med att nicka bort bollen i ett GIF-anfall.

Hannes Sigurdsson snappade upp den och lyfte kallt in 3–0 i den 79:e minuten.

"Ingen höjdare"

Ljungskile tröstmålade visserligen två gånger om i slutskedet – Gabriel Altemark-Vanneryr från nära håll, Erik Nilsson på en elegant frispark – men det var inte nog för att hindra Giffarna från att ta tre nya poäng och gå upp på samma poäng som Norrköping i toppen av superettan.

– Ingen höjdare, den här matchen. Det var onödigt att vi satte oss i den här situationen genom att släppa in målen så sent, säger matchvinnaren Hannes Sigurdsson till TV4 Sport.