Brast i gråt efter Messi-frågan: ”Väldigt speciell person”

Neymar berättar om nära vännen i Barcelona

Publicerad:

FOTBOLL

Vad betyder Lionel Messi för dig?

Argentinarens gamle lagkamrat Neymar fick frågan av av brasilianska Globo – då brast det för PSG-anfallaren.

– När jag behövde hjälp som allra mest var det världens bäste spelare som visade mig ömhet. Leo Messi var en väldigt speciell person för mig i Barcelona, säger han.

2013 flyttade Neymar da Silva Santos Júnior (kort och gott: Neymar) från Santos till Barcelona. Den då 21-åriga supertalangen spåddes en strålande framtid.

Han parades ihop med storstjärnorna Lionel Messi och Luis Suarez och blev snabbt en publikfavorit på Camp Nou. Men sommaren 2017 hade brassen fått nog av livet i Spanien och flyttade till PSG.

Ett val som han enligt flera rykten verkar ångra.

Suarez, Neymar och Messi firar tillsammans
Foto: Siu Wu / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Suarez, Neymar och Messi firar tillsammans

”Kommer inte lämna PSG i sommar”

Neymar sägs vilja lämna Frankrike för en flytt tillbaka till La Liga. Hans gamla klubb Barcelona, samt rivalklubben Real Madrid, målas upp som favoriter att värva honom – i såna fall för en summa upp emot två miljarder.

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sägs ha haft möten med Neymars pappa tillika agent, Neymar Sr – något pappan själv förnekat.

PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi har sagt till Marca att storklubbarna kan glömma att köpa stjärnan.

– Han kommer inte att lämna PSG i sommar, säger han.

Fick honom att känna sig välkommen

I brasiliansk Globo fick Neymar häromdagen frågor om sin före detta lagkompis Lionel Messi. På sättet brassen svarade kan man kanske utläsa att han saknar, och eventuellt längtar efter, att spela i Barcelona.

– Det kan jag säga, att när jag behövde hjälp som allra mest var det världens bäste spelare som visade mig ömhet. Det är svårt... det är svårt. Om jag ska vara ärlig så är det väldigt svårt, för Leo Messi var en väldigt speciell person för mig i Barcelona, säger han.

Foto: Manu Fernandez / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Han berättar att Messi betytt väldigt mycket för honom och att argentinaren hjälpte honom att anpassa sig till livet i Spanien när han flyttade dit 2013.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.