Vägrar gratulera sitt barn till segern

Publicerad:
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

FOTBOLL

Många supportrar är villiga att gå långt för sitt lag.

Landslagsmittfältaren Kristine Mindes pappa är beredd att äventyra relationen med sin dotter.

– Kommer inte önska henne lycka till, hon fick ett tydligt besked när hon skrev på, säger pappa Morten Hegland.

Oavsett hur det går i matcher, tävlingar eller turneringar har i stort sett alla åtminstone stöttande föräldrar. Men för norska landslagsspelaren Kristine Minde har det halverats. Hennes pappa, Morten Hegland, avskyr hennes nya klubb Rosenborg.

– Jag växte upp i en familj som hejar på Brann, men med en pappa som hatar Rosenborg ännu mer. Hon tog det hårt när jag skrev på för RBK. Jag hoppas att jag kan få honom att ändra sig, säger Kristine Minde till TV2.

Mindes pappa har kritiserats av sin fru tillika Mindes mamma. Men hon har slutat tjata på honom.

– Jag kommer inte önska henne lycka till eller gratulera henne till vinster. Det kommer aldrig ske, och det vet hon. Hon fick ett tydligt besked när hon skrev på, säger Morten Hegland.

– Hata är ett starkt ord som kan missförstås. I ordets riktiga betydelse gör jag inte det men i fotbollssammanhang hatar jag Rosenborg.

SM-guld med Linköping

Mittfältaren Minde, som tillhörde Linköping mellan 2014 och 2017 och vann två SM-guld med klubben, lämnade Wolfsburg för Rosenborg inför den pågående säsongen. Hennes norska klubb ligger tvåa i Toppserien, två poäng efter Vålerenga som har en match färre spelad.

28-åringen har gjort 83 landskamper för Norge, som ska möta Wales på tisdag i EM-kvalet där norskorna leder sin kvalgrupp.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.