Trots Marcus Bergs succéstart föll Krasnodar

Uppdaterad 2021-05-17 | Publicerad 2020-11-04

Först fixade Marcus Berg frisparken som gav 1–0.

Sedan både ordnade han straffen och satte densamma till 2–0 för Krasnodar borta mot Sevilla.

Trots det och övertag elva mot tio i andra halvlek föll svensklaget.

Efter ett kryss på de två första matcherna var svensklaget Krasnodar piskade att göra en bra insats borta mot Sevilla.

Och ryssarna fick en drömstart på matchen – mycket tack vare Marcus Berg.

Först blev den svenske anfallaren nedriven precis utanför offensivt straffområde av Jules Kounde och fick sedan se Magomed Suleymanov böja in en läcker frispark till 1–0 för Krasnodar.

Första i karriären

Bara fyra minuter senare, i den 21:a minuten, blev Berg återigen nedsparkad av Jules Kounde. Den här gången i straffområdet.

Han tog själv hand om straffen och borrade in bollen till höger om Tomas Vaclik i Sevilla-målet. 34-åringens första mål i Champions League i karriären.

– Berg får äntligen göra mål på den här nivån, säger Martin Åslund i Viasat.

Navas utvisad

Ivan Rakitic reducerade kort senare matchen men precis före paus fick hemmalagets Jesus Navas rött kort efter att ha sparkat av Kristoffer Olssons ena sko strax utanför straffområdet i ett friläge.

Men trots underläge i både mål och manskap skulle Sevilla resa sig.

Nyckelpjäs: inhoppande Youssef En Nesyri. Först tog han vara på en försvarsblunder från Kaio i Krasnodar och kvitterade i 69:e minuten. Och bara tre minuter senare höll han sig framme på en stolpretur och satte vinstmålet 3–2.

Krasnodar bytte in även tredje svensken Victor Claesson men närmare än ett blockat skott kom han inte.

Det betyder att Chelsea och Sevilla har ryckt i gruppen där de båda har sju poäng. Rennes och Krasnodar står på en pinne var.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se