PK Bråtveit har testats positivt för corona

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

FOTBOLL

Djurgården har drabbats av corona i truppen.

Målvakten PK Bråtveit har testats positivt inför matchen mot Falkenberg.

På lördagskvällen meddelade klubben att alla andra tester hade kommit tillbaka negativt.

Djurgården mötte Häcken på bortaplan i onsdags. Dagen efter matchen insjuknade PK Bråtveit. Målvakten, som inte spelade matchen, har nu testats positivt för covid-19.

– PK har visat symtom så vi valde att sätta honom i isolering direkt, transporterade upp honom från Göteborg och har tagit ett covidtest som har visat positivt, säger Djurgårdens naprapat Kalle Barrling till klubbens hemsida.

Testat hela truppen

Djurgården, som möter Falkenberg på bortaplan i morgon, testade hela truppen och var oroliga att fler skulle ha smittats.

– Det är klart att det finns en oro att fler är smittade. Vi kommer få provsvaren innan vi åker ner och skulle vi ha fler positiva fall får vi agera där efter, säger Barrling.

Åker til Falkenberg

Djurgården fick tillbaka provsvaren på lördagskvällen och där konstaterades att samtliga var negativa. Nu åker man ner till Falkenberg som planerat.

– Vi har genomfört covid-tester för alla berörda och har fått provsvar som visar att samtliga spelare och ledare förutom PK Bråtveit testats negativt. Så vi åker ner till Falkenberg med nuvarande trupp och förbereder oss på match, säger Barrling.

I Djurgården saknas annars Jesper Nyholm och Edward Chilufya. Emmanuel Banda är dock tillbaka efter ett skadeuppehåll.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.