Astrit Selmani gjorde två mål mot Östersund.

Efter två mål mot Östersund toppar han ligan.

Efter en lång bussresa från Halland klev Varbergs spelare ut på jämtländsk mark och andades vinterfrisk luft.

En poäng krävdes för att säkra kontraktet inför de sista två omgångarna, då lokalkonkurrenten Falkenbergs FF fortsatt hade chans att gå förbi.

Östersund däremot blev klart redan före avspark och kanske gav det Varberg syre.

Det dröjde knappt tre minuter för gästerna för att koppla greppet om hemmasvaga Östersund. När Albert Ejupi satte fart på vänster kant, störtade Astrit Selmani mot främre stolpen och gav Varberg ledningen med sitt avslut.

Hemmalagets reaktion var vek och i den 24:e minuten assisterade Astrit Selmani lagkamraten Junes Barny som via ett fint skott gjorde 2-0 till gästerna.

Säkrade kontraktet

Östersund hade svårt att skapa reduceringslägen, men fick ett mål (hands på Blair Turgott) bortdömt.

I den andra halvleken sänkte Astrit Selmani Östersund totalt genom att göra 3–0. Målet innebär att han leder skytteligan med 14 mål knappt för Isaac Kiese Thelin, Malmö FF, och Norrköpings Christoffer Nyman.

Varberg kontrade dessutom 4–0 före sluttid via Robin Tranberg.

Men kanske det allra viktigaste den här söndagen var de säkrade allsvenska kontrakten för båda klubbarna.