Har nu gjort fler mål än ikonerna

Olivier Giroud fyramålsskytt i CL

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ständigt ifrågasatt.

Men Olivier Giroud, 34, fortsätter att leverera.

Han frälste Chelsea med fyra (!) mål och har nu gjort fler CL-mål än brasse-Ronaldo och Zinedine Zidane.

– Han är det ultimata proffset, säger tränaren Frank Lampard.

När Olivier Giroud sänkte Sverige med två mål i Nations League-mötet häromveckan vägrade han göra intervjuer med media efteråt. Anledningen var den, enligt honom själv, obefogade kritik han ständigt får utstå i såväl klubb- som landslag.

På onsdagen fick han chansen i Frank Lampards reservbetonade CL-elva mot Sevilla. Då tackade han för förtroendet – med att göra fyra (!) mål.

– Senast jag gjorde fyra mål i en och samma match spelade jag i franska division 2. Det var år 2009. Varje gång jag är på planen försöker jag njuta. Det handlar om tålamod och att fortsätta tro på sig själv, säger han enligt Uefa.com.

Passerar ikoner

Fransmannen gjorde samtliga fyra mål i 4–0-segern och kliver därmed upp på totalt 16 gjorda mål i CL. Därmed passerar han storheter som brasilianske Ronaldo, Zinedine Zidane och David Villa (alla på 14).

Han är också den förste Chelsea-spelaren någonsin att göra fyra mål i en och samma CL-match, skriver Squawka.

Efteråt hyllas han stort av tränaren Frank Lampard.

– En fantastisk insats! Jag är så glad för hans skull. Han är det ultimata proffset. Han är inte given i startelvan, men han fortsätter att vara en förebild för unga spelare, han visar att det handlar om att bita ihop och fortsätta träna hårt, säger Lampard.

Säkrar gruppsegern

Segern gör att Chelsea säkrar gruppsegern. De har 13 inspelade poäng kontra Sevillas tio, men eftersom inbördes möten går före målskillnad är saken redan klar – Chelsea vinner grupp E och får därmed bättre seedning när åttondelsfinalerna ska lottas.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.