Fotboll

Tårögd Kjäll efter ÖSK och Janssons sista match

Av: 

Makoto Asahara

Per Bohman

FOTBOLL

Örebro tog en sjundeplats och passerade Hammarby i den allsvenska slutomgången i målvakten Oscar Janssons sista match för ÖSK.

Då brast det för Örebrotränaren Axel Kjäll.

– Det är så mycket känslor. Det kan vara skönt att få visa det, att man är en människa också. Fotboll handlar ju om känslor.

Oscar Jansson har varit en av Örebros viktigaste spelare och en av allsvenskans bästa målvakter.

När slutsignalen gick på Behrn arena under söndagen så gick dock också slutsignalen för Oscar Janssons ÖSK-gärning. Detta då målvakten sedan tidigare annonserat att han kommer ta sig an nya utmaningar efter att hans nuvarande kontrakt gått ut.

”Fantastisk målvakt och spelare”

När Örebrotränaren Axel Kjäll nådde Dplays intervjumikrofon efter 2–1-segern mot Hammarby så var han märkbart tagen.

– Sjundeplatsen är vår näst bästa placering sedan jag blev huvudtränare i Örebro. Jag tror inte att det är något lag som tagit fler poäng än ÖSK sista 1–12 matcherna.

Och ingen spelare har sannolikt varit viktigare för den sviten än Oscar Jansson.

– Jag hade gett Oscar en stor kram och kallades till intervjun. Det var så känslomässigt och man får en mikrofon i ansiktet.

Följden: en gråtandes Kjäll i tv-intervjun.

– Vi startade en resa tillsammans 2013. Det har varit en jävla resa. Klubben har tagit steg för steg framåt. För mig är han inte bara allsvenskans bästa målvakt utan en vän och kollega. Vi har haft så många motgångar, men även framgångar. Det är speciellt med vissa spelare, säger en märkbart rörd tränare.

”Det tar vi i morgon”

När Erik Björndahl sent omsider nickade in 2–1 så innebar det att Örebro spatserade upp förbi Hammarby i den allsvenska sluttabellen till en sjundeplats.

– Det (Björndahls mål) summerar den här säsongen. Det var skönt att han fick göra det målet. Vi har varit 24-25 spelare, ett grymt tränarteam som gett ÖSK en av de bästa placeringarna på 2010-talet, säger Kjäll.

Kjäll och tränarteamet sitter också på utgående avtal, men räknar med att bli kvar i klubben. Det gör även vd:n Simon Åström.

– Det är många avtal som går ut. Då kommer alla känslor på en och samma gång. Hade jag gjort intervjun två minuter senare hade det kommit en klassisk Axel Kjäll-intervju, saklig och mindre känslosam. Det är så mycket känslor. Det kan vara skönt att få visa det, att man är en människa också. Fotboll handlar ju om känslor.

Jansson: ”Mycket känslor”

De starka känslorna efter slutsignalen var ömsesidiga.

– Det klart det blir mycket känslor. Min själ och all min energi har varit här i åtta år. Så klart det är känslosamt. Jag är redo. Men det klart det känns, säger en lika tårögd Oscar Jansson, som också passar på att hylla sin tränare, till Dplay.

– Han har varit med mig i åtta år här. Jag har träffat honom nästan lika mycket som min familj i åtta år. Det går nog inte att säga hur mycket Axel betyder för mig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu får du Allsvenskan och Superettan till kampanjpris - endast 199 kr/månad.

Discovery+

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotboll

LÄS VIDARE

Laul: Sämsta allsvenskan på hundra år äntligen slut

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Axel Kjäll

Örebro SK

Hammarby IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll