Mardrömslottning för Häcken

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Andra kvalomgången till Europa League är lottad.

Och för svenska cupmästarlaget Häcken väntar där AZ Alkmaar.

– Ödets ironi, säger tränaren Andreas Alm.

Första kvalomgången har inte ens spelats men den andra är nu lottad. Häcken, som fått sin plats tack vare vinsten i Svenska Cupen, kliver in i kvalomgång två och ställs mot AZ Alkmaar, som senaste säsongen slutade fyra i den nederländska ligan.

– Jag sade det till tränarteamet redan i morse att ödets ironi är Alkmaar, säger Häckentränaren Andreas Alm i spelarbussen på väg till dagens träningsmatch mot AIK.

– Fördelen är att om vi slår ut dem så får vi sedan en väldigt bra lott.

Lättare för MFF och Norrköping

Malmö FF och IFK Norrköping inleder kvalet i första omgången – MFF möter vinnaren mellan färöiska Runavik och nordirländska Ballymena United som spelar en så kallad förkvalsmatch. Norrköping möter irländska St Patricks Athletic.

I den andra kvalomgången, om Malmö och Norrköping tar sig dit, väntar antingen Domzale (Slovenien) eller Balzan (Malta) för de himmelsblå, och för Peking blir eventuellt motståndet Liepaja (Lettland) eller Dynamo Minsk (Vitryssland).

Då spelas andra kvalomgången

Elfte och artonde juli är matchdatumen för Norrköping och Malmös första kvalomgång, andra kvalomgången med Häcken och eventuellt Norrköping och Malmö avgörs tjugofemte juli och första augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.