Nyckelspelaren nära att förlänga med IFK Göteborg

”Vill stanna i två, tre år ytterligare”

Publicerad:

FOTBOLL

GÖTEBORG. Kanske inte bäst, men viktigast för IFK Göteborg 2019.

Giannis Anestis, 28, är, enligt Sportbladets uppgifter, nära att förlänga kontraktet med IFK Göteborg.

– Jag vill stanna i två, tre år ytterligare, säger han.

Den grekiske målvakten med erfarenhet från spel i Champions League, Europa League och grekiska ligan med topplaget AEK Aten dök oväntat upp i IFK Göteborg i vintras när hans dåvarande klubb, israeliska Happel Beer Sheva valde att avsluta samarbetet när man inte kvalificerade sig för Champions Leagues gruppspel.

Tidigare AEK Aten- och IFK Göteborgsspelaren Jakob Johansson rekommenderade Anestis för Blåvitt och rådde målvakten att återstarta karriären i allsvenskan.

Succé i unga Blåvitt

Rutinerade Anestis har varit en succé mellan stolparna där han kombinerat klassräddningar, bra spel med fötterna med naturlig pondus som sista utpost.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

– Jag är väldigt nöjd med min säsong, den är inte över än. Men fotboll handlar inte om en spelare. Vi är elva i laget på planen, säger Anestis till Sportbladet efter avslutande träningen på Kamratgården inför Göteborgsderbyt mot Häcken.

Med hittills 26 insläppta mål av Giannis Anestis är IFK Göteborg på väg mot sin bästa säsong defensivt sedan silveråret 2015 när man släppte in 22 mål.

Anestis har stått varenda minut i allsvenskan hittills i år.

Dock går målvaktens kontrakt ut redan nästa sommar. Men nu är parterna enligt Sportbladets källor nära en överenskommelse om en förlängning som skulle göra Anestis kontraktsbunden till 2021 eller 2022.

Enligt Sportbladets uppgifter är klubben och Anestis överens om de stora delarna i ett nytt kontrakt men där mindre detaljer återstår att lösa.

Målvakten säger till Sportbladet:

– Jag vill stanna här. Jag har meddelat min agent detta och han får sköta det med klubben.

– Jag vill spela med IFK Göteborg i två, tre år ytterligare. Jag har en bra känsla kring att vi kan komma överens om ett nytt kontrakt. 

”Viktig pusselbit”

Assisterande sportchefen Pontus Farnerud:

– Vi har börjat titta på en lösning. 

Det finns goda förutsättningar att ni kommer överens?

– Ja, det är inget att sticka under stolen med. Giannis kan bli en viktig pusselbit framöver. Men för att vi ska få ihop det helt handlar det också om andra saker – budget, ekonomi, något som vi inte kommer att äventyra.

– Vi har förlängt med Tom Amos redan och vi tror mycket på honom också, säger Farnerud.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.