Publicerad 2020-07-12

Mer än två och en halv match.

Sedan kom första hemmamålet för Örebro.

Och det gav laget efterlängtad seger.

Örebro hade inlett allsvenskan med två 0–0-matcher på hemmaplan. Första halvlek på Behrn Arena mot nykomlingen och överraskningen Varberg följde samma linje.

Men en kvart in i andra halvlek bröt de svartvita måltorkan – och det var ett klassavslut. Efter en hörna tog Johan Mårtensson hand om bollen och skapade yta åt sig själv för att slå ett inlägg, det landade perfekt hos Agon Mehmeti som på volley dundrade in 1–0. Anfallarens andra allsvenska mål för säsongen.

– Jag hinner inte tänka så mycket. Det känns extremt skönt, som anfallare vill du alltid göra mål, säger målskytten till Dplay.

Kort efter målet byttes Mehmeti ut och ersattes av Erik Björndahl. Och han var sedan i slutminuterna inblandad i en otäck kollision. Björndahl och två varbergare hoppade i samma nickduell, Björndahl och Jesper Modig kolliderade med sina huvuden och båda blev liggande. Modig kunde spela vidare, men Björndahl blev utburen på bår.

Klubbens sportadministratör Fredrik Holmquist berättar för Nerikes Allehanda att Björndahl förts till sjukhus, det rör sig om en bruten näsa för anfallaren och ingen hjärnskakning.

Segern för Örebro var lagets första på fyra omgångar.