Mardrömsdebuten – stjärnan ut efter en kvart

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Emma Berglund tvingades utgå redan efter en kvart.
Foto: BILDBYRÅN
Emma Berglund tvingades utgå redan efter en kvart.

Hämtad från PSG.

In i startelvan i toppmötet efter skada.

Men landslagsförsvararen Emma Berglund tvingades tidigt bryta debuten för Kopparberg/Göteborg.

Det är i nuläget oklart vad som var orsaken till att den 30-åriga mittbacken Emma Berglund byttes ut i den 16:e matchminuten. Strax innan signalerade den damallsvenska serieledarens stjärnvärvning mot bänken, och det såg ut som om hon sedan pekade mot ena benet.

Berglund, som missade seriens omstart förra helgen på grund av lårskada, utbytt och ersattes av Beata Kollmats.

– Baksidan sade ifrån lite grann. Det är samma som det har varit innan. Det är ett bevis på att jag kanske gick på lite för tidigt, säger Emma Berglund till Göteborgs-Posten efteråt.

Berglund med 55 landskamper för Sverige missade förra helgens omstart i damallsvenskan mot Vittsjö på grund av hon skadat sig i baksida lår.

– Man vill såklart testa och det kanske var lite för tidigt. Det är ändå ett kvitto på något i alla fall, så får vi undersöka och se här efter nu. Jag hoppas bara att det var baksidan som sa ifrån. Jag hade nog inte kunnat fortsätta mycket mer ändå, då hade det nog blivit värre.

Elva skott på mål

Koppbarberg/Göteborg – med bronshjältarna Jennifer Falk, Elin Rubensson, Julia Zigiotti Olme och Julia Roddar i startelvan – lyckades inte ta sin femte raka seger i damallsvenskan. Trots att de skapade elva avslut på mål slutade det 0–0 i mötet med tabellfyran Kif Örebro på Valhalla med 965 åskådare på läktarna.

▪▪▪

Med det oavgjorda resultatet tappar nu Göteborg platsen som serieledare eftersom Rosengård samtidigt krossade Kungsbacka med 6–1, hälften av Rosengårds mål gjordes av mittbackar – två av Glodis Perla Viggosdottir och ett av Nathalie Björn.

– Vi tar en match i taget, men vi ligger hellre etta i serien. Det tackar vi inte nej till, men det är full attack på varje match, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.