Ny storseger för serieledarna Häcken

Publicerad 2022-08-27

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Häcken fortsätter att sätta press på övriga toppkonkurrenter.

Alexander Jeremejeff gjorde sitt 20:e mål för säsongen när Värnamo besegrades med 4–1. Men anfallaren tvingades kliva av med nackproblem.

– Jag gör allt möjligt för att det ska släppa, säger Jeremejeff.

Häckens succé i den allsvenska toppstriden fortsätter. Under lördagen vann Hisingslaget med 4–1 mot Värnamo på Bravida arena.

Det saknades inte lägen för hemmalaget att ta ledningen. Redan efter en minut hade Häcken skapat tre kvalificerade målchanser.

Det dröjde innan matchens första mål kom. I den 44:e minuten anföll Häcken på vänsterkanten och Valgeir Fridriksson hittade in till Mikkel Rygaard. Dansken gjorde inget misstag framför mål och 1–0 var ett faktum.

20:e målet för säsongen

Drygt tio minuter in i den andra halvleken var det dags igen. Och givetvis var det Alexander Jeremejeffs tur att hamna i målprotokollet. Anfallaren stod för ett klassavslut i straffområdet när han noterades för sitt 20:e allsvenska mål den här säsongen.

– Den dimper ner framför mig och jag hugger på ett. Det var riktigt skönt, säger han till Discovery.

I den 80:e minuten nickade Ibrahim Sadiq in 3–0 i öppet mål, efter ett skottförsök från Simon Gustafson. Sadiq pricksköt sedan in 4–0, innan Abdussalam Magashy i Värnamo fastställde slutresultatet 4–1 på tilläggstid.

Oroväckande bilderna på Jeremejeff

Under slutskedet av matchen blev Jeremejeff utbytt efter att ha sett ut att ha ont i nacken.

– Det är problem i det området, inte specifikt i nacken. Men jag kan spela. Ibland blir det lite mycket, men det kommer bli bra, säger han till Sportbladet.

Vet du hur länge du kommer behöva dras med det?