IFK Göteborg

Norlin hyllas som nyckeln till Blåvitts seger

Av: 

Jonatan Pinheiro Diamant

Petra Thorén

FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Gustaf Norlins karriär i IFK Göteborg har inte varit någon dundersuccé.

Men under söndagen beskrivs han som nyckeln till lagets derbyseger.

– Han är extremt nära startuppställningen. Det blir svårt att hålla honom utanför så mycket längre nu, säger tränaren Mikael Stahre.

Varbergs Bois sålde Gustaf Norlin till IFK Göteborg efter en succésäsong där mittfältaren gjorde fem mål och sju assist i allsvenskan 2020.

Första säsongen i IFK Göteborg blev dock en besvikelse för 25-åringen som endast mäktade med en assist.

Säsongen 2022 ser det ut att vara en pånyttfödd Norlin som spelar för IFK Göteborg. Han har hoppat in i lagets tre segrar och hyllas stort av tränaren Mikael Stahre efter derbysegern mot Häcken.

– Gustaf Norlin gör en väldigt bra insats. En ”gamechanger”. Han fixar en straffspark, vänder matchen till vår fördel, säger Stahre.

Gustaf Norlin hyllas efter derbyt

Straffsparken kom efter att Norlin ryckte ifrån Johan Hammar och blev fälld.

– Han har väldigt mycket spring i benen. Han gjorde ett väldigt bra inhopp mot Värnamo. Han har en direkthet och fart i djupled. Motståndarna var trötta också, säger Stahre och fortsätter:

– Han är extremt nära startuppställningen, det blir svårt att hålla honom utanför så mycket längre nu. Han är en starkt bidragande orsak till att vi vinner matchen, säger Stahre om Norlin.

Gustaf Norlin hyllades efter Blåvitts derbyseger mot Häcken.

Norlin själv hoppas också på mer speltid.

– Det är en trigger, man får prestera varje dag på träning. Vi drar i varandra allihopa nu. Vi har en bra konkurrenssituation på träningarna. Vi ser bättre ut nu än förra året, säger han.

När Norlin mötte pressen i den mixade zonen uppmärksammades en situation där han gjorde en typ av segergest efter en stark försvarsinsats på egen planhalva.

– Är man idiot så är man... Det var väl lite i affekt men också lite för att trigga i gång mig själv, säger Norlin och fortsätter:

– Jag vet själv hur irriterande det är att möta en taning jävel som jublar vid ett inkast, så det är lika bra att vara den personen själv tänkte jag.

Ändrade i laget: ”Gick på instinkt”

Stahre valde att byta in Norlin i den 53:e minuten i stället för 1–0-skytten Oscar Vilhelmsson. I samband med bytet ändrades också lagets formation och man spelade med två forwards.

– Jag gick bara på instinkt. Den sa att vi tyckte att Samuel (Gustafsson) fick för mycket tid med bollen. Vi blev så låga till slut och spelade ett 6-0-handsbollsförsvar. Då var vi tvingade att göra något, säger Stahre.

– Han (Gustaf Norlin) är väldigt skicklig. Vi spelade honom mycket på kant tidigare, nu spelar vi honom mer som forward. Han får spela mer nära linjen, gå mer på mål.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

IFK Göteborg

LÄS VIDARE

Så ska IFK Göteborg undvika ny kris: ”Extremt bra när vi gör det”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Mikael Stahre