Mané med mål nummer 100 – Liverpool upp i ligaledning

Det blev en jubileumsmatch för Sadio Mané under lördagseftermiddagen.

Senegalesen gjorde sitt 100:e Liverpool-mål när man hemmaslog Crystal Palace.

Liverpool går därmed upp i temporär ligaledning.

Liverpool FC

100 mål för en klubb är milstolpe spelare suktar efter. Sadio Mané nådde dit när hans Liverpool bortaslog Crystal Palace med 3–0.

Senegalesens kom först på en nickretur och gav laget ledningen strax innan paus.

Trots flera nya tillskott i Liverpool-laget lyckades man hålla nollan mot ett Palace som förra helgen slog Tottenham med samma siffror.

Premier League-debut för nyförvärvet

Ibrahim Konaté, det hyllade nyförvärvet från Leipzig, gjorde sin Premier Leagu-debut i en backlinje som haltade. Trent Alexander-Arnold var sjuk och Andy Robertson satt på bänken – Kostas Tsimikas och James Milner ersatte på ytterbackspositionerna.

Efter Manés ledningsmål var matchens öde redan bestämt, och Liverpool ångade på. Mohammed Salah, som förra veckan gjorde sitt 100 Premier League-mål för Merseyside-klubben, satte 2–0 med tio minuter kvar.

Naby Keita fastställde slutresultatet 3–0 på stopptid med en vacker volleyträff. Guineanen såg mest förvånad ut av målet.

Det var en irriterad Patrick Vieira hade en hel del att säga till domare Andy Madley.

Liverpool går upp i temporär ligaledning – Everton, Chelsea och Manchester United har chans att även de gå upp på tretton poäng senare i helgen.