Chelsea besegrade Man United i seriefinalen

Publicerad 2021-01-17

Chelseas fina form håller i sig, trots coronakaoset som har drabbat WSL.

I seriefinalen mot Manchester United fanns två av klubbens svenskar på planen – och Magdalena Eriksson var delaktig vid ett av målen i 2–1-segern.

– Jag betvivlar inte att Magda Eriksson kommer träna Chelsea i framtiden, säger tränaren Emma Hayes.

Det var efter några veckor av coronaturbulens som seriefinalen mellan Chelsea och Manchester United tog plats på arenan Kingsmeadow utanför London.

I hemmalagets startelva var den svenske lagkaptenen Magdalena Eriksson tillbaka i mittlåset och Jonna Andersson fanns ute på vänsterbacken. Målvakten Zećira Mušović, som nyligen skrev på för klubben, var utanför truppen.

Eriksson samt Pernille Harder var högst involverade i Chelseas ledningsmål som kom efter en dryg halvtimmes spel. Då hade lagkamraten Sam Kerr slitit sitt hår vid mer än ett tillfälle. Australiensaren tog ständigt djupledslöpningar som United hade väldigt svårt att försvara sig mot men siktet kunde ha varit bättre inställt.

Harder med tredje målet

Ett mål hängde hur som helst i luften och inträffade vid en hörna som orsakade en stökig situation i straffområdet. Eriksson nickade men det var Harder som fick sista ordet genom att slå in returen i nätmaskorna till 1–0. United hade en handfull möjligheter framåt där en annan spelare med ett förflutet i Sverige, Christen Press, ofta var delaktig. Det var dock Chelsea som hade ledningen i halvtid.

Det krävdes en spelare med starka London-rötter för att Manchester United skulle utjämna. Lauren James, syster till Chelsea-herrarnas Reece James, hoppade in kort efter pausvilan och stod för en fin soloprestation runt den 60:e minuten och drog in 1–1 bakom Ann-Katrin Berger.

Kirby avgjorde

Kvitteringsglädjen blev kortvarig. Ett fåtal minuter senare sprang Fran Kirby i djupled, tog emot bollen medan United-försvaret blev ståendes på hälarna, och lade in sitt åttonde mål för säsongen till 2–1 för Chelsea.

– Det är det bästa laget vi har spelat mot den här säsongen, ett tufft motstånd, konstaterar tränaren Emma Hayes som också öste beröm över Eriksson.

Segern innebär att Chelsea, som ska avverka fyra matcher på tio dagar på grund av bland annat tidigare framskjutna möten, står på samma poäng som United i tabellen (26) men med en match mindre spelad.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se