Jubilaren Gerzic fick fira dubbelt

Publicerad 2020-10-25

Nordin Gerzic firades för sina 300 matcher i allsvenskan – sedan vann hans Örebro.

Nahir Besara blev stor matchhjälte med två mål och en assist i 3–2-segern mot Helsingborg.

– Vi var tvungna att vinna för hans skull, säger Besara.

Nordin Gerzic, fick ta emot en inramad tröja med nummer ”300” på ryggen och blommor inför den allsvenska matchen mot Helsingborg.

36-åringen stod tillsammans med sin familj och fick applåder av de på plats för sin bedrift – att ha spelat 300 matcher i klubben.

ÖSK-kaptenen fick sedan fira jubeleumet med en vinst.

Det var något som laget bestämt sig för inför matchen, berättar matchhjälten Nahir Besara.

– Vi sa att vi ska vinna för honom. Det hade varit tråkigt att fira 300 med förlust så vi var tvungna att vinna för hans skull, säger han i Dplay.

Besara bakom allt

Nahir Besara assisterade först fram till Rasmus Karjalainens 1–0 och gjorde sedan själv 2–0 inom loppet av bara tio minuter i första halvleken.

Helsingborg lyckades reducera strax efteråt, i minut 27, genom Anthony van den Hurk – men närmare än så kom inte gästerna.

Besara blev tvåmålsskytt, til 3–1, i andra halvlek på en straff innan Max Svensson fastställde slutresultatet 3–2 i slutminuterna.

– Jag är rätt så nöjd. Det kunde blivit något mål mer men så länge vi vinner är nöjd, säger Besara och passar på att hylla Gerzic som ska firas med en middag.

– Han är klass, den bästa jag spelat med. Jag vet inte vad mer jag ska säga.

Örebro tog därmed tre poäng medan Helsingborg behåller platsen på kvalplats med sina noll. Tidigare i dag spelade de två bottenlagen oavgjort 0–0, och knappar in något.

HIF har bara två poäng ner till de båda lagen.