Villa besegrade Arsenal - Watkins tvåmålsskytt

Publicerad 2020-11-08

Aston Villa gjorde två mål i den första halvleken.

Ett av dem dömdes bort, och det andra kvarstod.

I andra halvlek utökade Ollie Watkins ledningen två gånger om och de besegrade Arsenal med 3–0.

Arsenal FC

Aston Villa lät inte målen vänta. Redan i första minuten gjorde John McGinn 1–0, med efterföljande målfirande.

Fyra minuter senare, efter noggrann VAR-granskning, blev målet bortdömt. Ross Barkley stod mellan McGinn och målvakten, och dömdes därför för offside. 0–0 kvarstod.

Självmål för Arsenal

Men innan halvlek kom ledningsmålet ändå. Matt Targett slog en sidledspassning rakt över straffområdet. Trezeguet hann nästan fram, men istället var Bukayo Saka den sista att nudda bollen, i ett försök att styra bort den, och det blev ett självmål för Arsenal.

Ollie Watkins utökade ledningen i andra halvleken. I situationen direkt efter målet var det nära att Jack Grealish gjorde detsamma. Skottet stoppades på mållinjen av Dani Ceballos.

Två mål på tre minuter

Istället utökade Watkins ledningen igen, inte ens tre minuter efter det första målet. 24-åringens skott gick mellan fötterna på målvakten Bernd Leno, innan den gick i nät.

Då stod det 3–0 till Aston Villa och det blev också slutresultatet i matchen.

– Det viktigaste är att vi får med oss tre poäng. Ofattbart. Vi jobbade så hårt. Jag tycker vi känns väldigt spännande och vi kan slå vilka som helst, säger Ollie Watkins efter matchen, enligt The Guardian.

Aston Villa är fortsatt starka mot storlagen. För en dryg månad sedan besegrade de regerande mästarna Liverpool med hela 7–2.