Schmeichel kritisk efter spelförbudet: ”Politik”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:

FOTBOLL

Kasper Schmeichel är upprörd, Jürgen Klopp och Pep Guardiola är upprörda och Manchester United oroliga för Mason Greenwood.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS I

Det engelska förbundet, FA, kommer hålla samtal med regeringen huruvida Englands match mot Island den 18 november fortfarande kan genomföras. Premier League-klubbar meddelade under gårdagen att de har avråtts från att släppa iväg sina skandinaviska spelare på landslagsuppdrag. Det beslutet påverkar även svenskarna, inklusive Victor Lindelöf och Robin Olsen. De missar träningsmatchen mot Danmark, som nyligen drabbades av en ny virusvåg som sprids genom minkar, men ansluter senare.

Flera danska spelare får däremot stanna kvar helt på de brittiska öarna för att undvika isolering, däribland Kasper Schmeichel. Något han uppenbarligen ogillar och anser grundar sig i politik: ”Jag tror inte att det har så mycket med vetenskap att göra”, säger målvakten. ”Jag hoppas att de tar sitt förnuft tillfånga och inser att vi är skyddade och lever i en bubbla. Vi blir testade hela tiden”.

Foto: Michael Regan / Getty Images Europe

DAGENS SNACKIS II

Jürgen Klopp och Pep Guardiola backar Ole Gunnar Solskjaers ilska mot det täta matchschemat och den uteblivna fembytesregeln. Den förstnämnda duon växlade några ord efter Man Citys möte med Liverpool (1–1) och var överens om att detta inte kommer hålla i längden. Båda lagen har redan långa skadelistor och Klopp tvingades addera Trent Alexander-Arnold till den under söndagen.

”Premier League resonerar; ’Åh, låt oss bara ha tre byten för att göra serien roligare’”, säger Klopp. ”Det är helt ofattbart. Detta är den enda stora ligan som bara har tre byten. Vilken överraskning! Det tyder på bristande ledarskap”.

Guardiola levererade också syrlig kritik: ”Kanske beror det på att den här ligan gillar att göra saker annorlunda. The Show must go on”.

DAGENS ORO

Ole Gunnar Solskjaer har ständigt slagit ned ryktena att det finns något mer bakom Mason Greenwoods sporadiska framträdanden under hösten. Manchester United-anfallaren saknades helt i truppen mot Everton vilket förklarades med att han inte mådde speciellt bra. Enligt The Athletic ska managern ha ringt upp förbundskapten Gareth Southgate och förklarat att 19-åringen, som var aktuell för spel igen efter skandalen på Island, behöver vila.

Sajten menar vidare att det finns en genuin oro i United över spelarens beteende utanför planen och aktiviteter på fritiden. Bland annat sägs han slarva med sömnen något som påverkar hans immunsystem. I somras talades det om ett nytt kontrakt mellan parterna men det är för tillfället lagt på is.

DAGENS STATS I

Kevin De Bruynes straff mot Liverpool var den första att helt missa målet sedan Riyad Mahrez gjorde detsamma i oktober 2018... för Manchester City mot Liverpool.

Foto: Pool / Getty Images Europe

DAGENS STATS II

Southampton toppade Premier League-tabellen i helgen för första gången på 11,739 dagar. Mycket har hänt sedan den 16 september 1988 då det senast begav sig. Efter en fullspelad omgång har Leicester övertagit platsen, en poäng framför Tottenham och Liverpool.

DAGENS CITAT

”Vi spelade under vår standard och jag måste säga att det är första gången som jag inte ser oss spela som ett lag”, – Mikel Arteta efter Arsenals bottenapp mot Aston Villa (0–3). Managern tillägger att han tar på sig hela skulden för misären till insats.

Foto: Richard Heathcote / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.