Kulusevski vinnare med rött streck

Uppdaterad 2020-11-22 | Publicerad 2020-11-21

Juventus sätter press på Milan.

Och Cristiano Ronaldo pressar Zlatan Ibrahimovic.

Detta efter seger mot Cagliari där Ronaldo och Dejan Kulusevski hade ett rött streck på kinden.

Det regerande italienska mästarlaget Juventus hemmabesegrade Cagliari med 2–0. Och är nu en poäng bakom serieledande AC Milan, som har en match färre spelad.

Vinsten ordnade, som så ofta, Cristiano Ronaldo. I slutet av första halvlek bröt han sig in i straffområdet, och placerade in bollen vid bortre stolpen.

Och några minuter senare, precis före halvtidsvilan, blev han tvåmålsskytt. En hörna nickades mot en rusande Ronaldo, som sträckte ut benet bakom sig för att sätta 2–0. Portugisens åttonde mål för säsongen, och han ligger nu i delad skytteligaledning med Zlatan Ibrahimovic.

I matchen hade Ronaldo, och alla andra på planen, ett rött streck på kinden. Detta för att stödja en kampanj som uppmärksammar våld mot kvinnor. Ett initiativ som genomförs av ligaförbundet och spelarfacket i en gemensam manifestation.

Kulusevski mållös

Den svenske landslagsmannen Dejan Kulusevski startade för Juventus, i 85:e minuten blev han utbytt mållös.

Milan kan ta tillbaka serieledningen, och Ibrahimovic kan ta över skytteligaledningen, på söndag när laget möter Napoli på bortaplan.