Drömcomeback för Curmark – sänkte Kristianstad på övertid

Publicerad 2023-06-02

Häcken gick mot ett oväntat poängtapp hemma mot Kristianstad.

Men i 94:e minuten satte Filippa Curmark det förlösande 1–0-målet – i sin första allsvenska match sedan 2 oktober.

– Jag blev en supersub idag, det känns jävligt gött, säger Curmark till Viaplay.

Serieledarna tog tredje raka segern efter 1–0 hemma mot Kristianstad. Men avgörandet satt långt inne.

Avgjorde i comebacken

När klockan närmat sig 94 spelade minuter fick Rosa Kafaji chansen att slå in en hörna från vänster. Efter lite flipperspel nådde bollen fram till inhopparen Filippa Curmark, som drog till med matchens sista spark – i mål.

Därmed kunde Häcken fira säsongens nionde trepoängare på totalt elva matcher.

Det dramatiska avgörandet var speciellt på flera sätt för 27-årige Curmark, som inte gjort en match i damallsvenskan sedan 2 oktober efter att ha drabbats av diskbråck i nacken.

– Det är svårt att sätta ord på det just nu, man blir känslomässig och allt möjligt, säger hon till Viaplay efter matchen.

I Kristianstad-lägret var det förståeligt nog stor besvikelse efter det sena avgörandet.

– Vi hade varit nöjda med en poäng på bortaplan men nu blev det inte så, säger Emmi Alanen till Viaplay.

Frågetecken inför finalen

På tisdag spelar Häcken final i svenska cupen mot Hammarby.

Frågan är om landslagsspelarna Anna Anvegård och Elin Rubensson finns med i laget då. Mot Kristianstad saknades duon, som både brottats med skadeproblem, trots att de båda stod med i den matchtrupp som Häcken släppte under torsdagen.

Häcken är i och med segern fortsatt serieledare i damallsvenskan, fem poäng för Hammarby som senare under kvällen besegrade Norrköping med 2–1 hemma på Kanalplan.