Det fortsätter gå blytungt för Umeå IK och i dag kom femte raka förlusten.

Borta mot Vittsjö blev man överkörda med 5–0 och man är fortsatt nästjumbo.

– Vi får dem att se ut som seriens bästa lag, säger Umeås tränare Samuel Fagerholm till Västerbottens-Kuriren.

Umeå IK är i ekonomisk kris och behöver få in två miljoner kronor för att överleva.

Men det går även fortsatt tungt på fotbollsplanen. Borta mot Vittsjö kom i dag femte raka förlusten när man blev överkörda med 5–0.

Umeå var med under den första halvtimmen men då fick hemmalaget straff och Jutta Rantala satte 1–0.

Tio minuter senare nickade mittbacken Clare Polkinghorne in tvåan på en hörna och ytterligare tre minuter senare avrundade Linda Sällström med att sätta 3–0.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

Tränaren kritiserar sitt lag

Bara några minuter efter paus fortsatte målen kommer för Vittsjö när man spelade sig loss och till slut kunde Sarah Stratigakis rulla in fyran.

Med några minuter kvar satte Hannah Sjödahl sitt första damallsvenska mål i karriären när hon fick på en fin träff och Vittsjö vann till sist med 5–0.

– Ett problem är att serien är så pass tuff för oss, så när vi har sämre dagar har vi väldigt svårt att hänga med, säger UIK-tränaren Samuel Fagerholm till VK.

– Det är inte i närheten av att vara en bra prestation i dag, vi får dem att se ut som seriens bästa lag.

Och avståndet upp till säker mark växte ytterligare för samtidigt vann IFK Kalmar med 3–2 i bottenmötet mot Brommapojkarna.

Amanda Persson satte 1–0 redan efter elva minuter, Patricie Fischerova utökade till 2–0 efter dryga halvtimmen och Juliette Kemppi satte trean på straff och segern såg klar ut. Det blev nerv i matchen när BP fick in två mål men närmare än så kom man aldrig.

– Givetvis en besvikelse att vi inte räcker till idag, säger BP:s tränare Marcelo Fernández till Viaplay.

Segern innebär att Kalmar med fyra omgångar kvar är på säker mark, fem poäng före både Umeå och BP.

– Vi är glada över att vinna och vi gjorde tre mål vilket räckte i dag, säger Juliette Kemppi.