Karlssons drömträff gav tre poäng

Publicerad 2020-08-09

Formstarka Elfsborg fortsätter gå som tåget.

I bortamötet med Östersund blev det åter seger efter Jesper Karlssons drömträff.

– Vi pratade om det i halvlek och det gick ju bra, säger segerskytten i Dplay om den inövade hörnan.

Jesper Karlssons avgörande 1–0-mål i den 50:e matchminuten, med högerfoten på volley efter en hörna från högerbacken Johan Larsson, var hans sjunde i allsvenskan i år och det sjätte på Elfsborgs fem senaste matcher.

– Bollarna sitter, jag borde kanske gjort något mer i dag också, sade Jesper Karlsson till Dplay.

Precis som 2–1-målet borta mot AIK i torsdags ledde söndagens mål till en ny trepoängare för Elfsborg, som lyfte från tredje till andra plats bakom serieledande Malmö FF.

Kvar under strecket

Hemmalaget Östersund jagade en kvittering i den andra halvleken och ökade framför allt trycket sedan bortalagets Simon Strand fått rött kort i den 63:e minuten. Men Elfsborgs 21-åriga målvakt Tim Rönning höll tätt och tabelltvåan har nu sex raka matcher utan förlust.

ÖFK, som inför matchen hade fem raka oavgjorda, förlorade å sin sida för första gången sedan nya tränaren Amir Azrafshans debut i mitten av juli (1–2 hemma mot Malmö FF).

Östersund är därmed kvar på 15:e, och näst sista, plats i allsvenskan men kan halka ner som ny jumbo om bottenplacerade Helsingborg skräller hemma mot IFK Norrköping under måndagen. Tabelltrean "Peking" kan å sin sida, vid en seger, återta andraplatsen från Elfsborg.