Hattrick på nio minuter – mot Jordan Larssons Spartak Moskva

Patson Daka bjöd på show i Europa League

Publicerad 2021-10-20

Jordan Larsson bröt sin måltorka i Europa League-mötet med Leicester.

Men Spartak Moskva förlorade med 3–4 efter att Patson Daka gjort alla fyra mål för engelsmännen.

Han vände matchen på egen hand med ett hattrick på nio minuter.

Jordan Larsson, 24, har gjort sitt första mål för säsongen. Efter en tung säsongsinledningen nätade den svenske anfallaren i slutet av första halvlek hemma mot Leicester i Europa League.

Larsson avslutade med en bredsida och målet innebar 2–0. Men repliken kom blixtsnabbt.

Patson Daka.

Hattrick på nio minuter

En minut senare, i matchminut 45, reducerade Patson Daka, 23 för Leicester.

Anfallaren från Zambia var inte klar där. Tre minuter efter pausvilan kvitterade Daka och i den 54:e minuten fullbordade han sitt hattrick.

Daka gjorde sitt fjärde mål för kvällen med drygt tio minuter kvar och Premier League-klubben vann till slut med 4–3 efter att Alexander Sobolev reducerat i slutminuterna.

Skriver historia: ”Fantastiskt”

I lördagens seger mot Manchester United gjorde Patson Daka sitt första Premier League-mål, något ingen spelare från Zambia har lyckats med tidigare.

– Det senaste dagarna har varit fantastiska, både för mig och laget, säger han till BT Sport.