Hattrick i galna matchen – toppar nu skytteligan

Ändå räddade Viktor Granaths hattrick bara en poäng i hemmamatchen mot Trelleborgs FF.

– Det är en väldigt skum match, säger hemmalagets lagkapten Simon Johansson.

Den neutrala publiken, om det fanns någon sådan, på Iver arena i Västerås fick njuta riktigt mycket under tisdagskvällen.

För supportrarna till VSK och TFF blev det desto mer gastkramande.

Viktor Granath gav hemmalaget ledningen efter en dryg halvtimmes spel och gav även sitt lag ledningen i slutet av halvleken efter att Simon Amin kvitterat.

Viktor Granath leder superettans skytteliga efter hattricket mot Trelleborg.

Stolpträff i minut 99

I den andra halvleken fortsatte målen att rasa in. 3–2, 3–3, 3–4 och slutligen målet som betydde hattrick för Viktor Granath.

I den 85:e minuten spelades Granath fram av Olle Edlund och spikade slutresultatet 4–4. Hattrickmålet var dessutom Granaths 13:e mål för säsongen och han delar nu skytteligaledningen med Halmstads målmaskin Alexander Johansson.

I matchens nionde (!) tilläggsminut prickade Fritiof Björkén insidan av stolpen men TFF fick bara åka hem med en poäng.

– Det var en konstig match, speciell match. Vi gör fyra mål på bortaplan och då tycker man att man ska vinna. Samtidigt släpper vi in fyra mål och då kanske man ska förlora, säger mittbacken Jesper Modig i Discovery Plus.

”Otroligt starkt”

VSK:s Simon Johansson höll med.

– Det är en väldigt skum match. Svåranalyserad. Men vi har ledningen flera gånger och måste göra det mycket bättre och hålla i det. Men det är otroligt starkt också att komma tillbaka att komma tillbaka när vi har släppt in 4–3-målet, säger han i Discovery Plus.

En poäng vardera innebär att VSK avancerar en placering i tabellen men fortsatt ligger på negativ kvalplats i den jämna bottenstriden. TFF är kvar som sexa i superettan.

Samtidigt som dramat i Västerås utspelade sig möttes Östers IF och Örebro SK i Växjö.

Där gav Jiloan Hamad bortalaget ledningen på frispark innan ett mönsteranfall gjorde att Dzenis Kozica kunde kvittera.