Lindelöf blev utvisad - men domaren ändrade sig

Och Victor Nilsson Lindelöf fick rött kort.

Men domaren ändrade sig.

– Det var rätt beslut, säger experten Ian Wright.

Lördagskvällen på Molineux Stadium resulterade i en mardröm för Manchester United och Victor Nilsson Lindelöf.

Ole Gunnar Solskjaers favorittippade gäng föll ihop i andra halvlek borta mot Wolverhampton och slogs ut ur FA-cupen efter förlust med 1–2.

Under en kort stund såg kvällen ut att sluta i förtid för Lindelöf.

Fick rött kort

Efter 80 minuter, vid underläge med 0–2, tog den formstarka svensken tog sats och gled in stenhårt mot Wolverhamptons portugis Diogo Jota. Domaren Martin Atkinson var först säker på sin sak och drog fram det röda kortet.

Lindelöf såg ut att åka på sin första utvisning i United-tröjan, men Atkinson skulle ändra sig.

Efter att ha granskat VAR-bilderna av situationen valde huvuddomaren att nöja sig med att varna svensken, som alltså fick spela klart matchen.

– Det var rätt beslut. Han (Lindelöf) såg ut att ha kontroll på kroppen (vid tacklingen), säger Ian Wright - tidigare storspelare i bland annat Arsenal och nuvarande TV-expert.

”Ett stort steg bakåt”

Under slutsekunderna kunde Marcus Rashford reducera för de rödklädda gästerna, men mer än så blev det alltså inte.

Resultatet betyder att United - för första gången sedan Ole Gunnar Solskjaer tog över som tränare - har förlorat två matcher i rad.

– Det här var ett stort steg bakåt, säger Solskjaer till BBC.

Han fortsätter:

– Vi hade en bra svit och nu har vi åkt på två tuffa förluster. Mot Arsenal kunde vi helt enkelt inte göra mål och dagens match var dålig, den sämsta vi har gjort.

Till Uniteds hemsida säger norrmannen att han inte såg Lindelöfs tackling.

– Jag måste vara ärlig. Jag kollade bort mot Juan (Mata), som gjorde sig redo för att komma in. Så jag såg inte.

För Wolverhampton innebär segern att de ha avancerat till semifinal i FA-cupen för första gången sedan 1998.